החיים יכולים להיות די משעממים לולא היו לנו את המשחקים, לא יכולה להתאהב במישהו צפוי, לא יכולה להעריך מישהו שתמיד יסכים איתי, תמיד צריכה את האתגר שמגיע מהצד השני, את הלא צפוי, את האחד שתמיד יהיה לו מה להגיד לי ותמיד יהיה לו קו מחשבה עצמאי.
החיים מספיק שיגרתיים גם ככה אז למה שלא יהיו מעניינים? למה שלא נהנה מהבלתי צפוי?
אם ישאלו את אבא שלי" מה הבת שלך מחפשת?" הוא תמיד יענה: "זה לא משנה מה יהיה המקצוע שלו,היא צריכה את האחד שלא ישעמם אותה,אחד שיצחיק אותה אותה, אחד שיאתגר אותה".
ככה גם בבישול ואפייה, תמיד כייף לחדש, לשחק עם טעמים, לנסות דברים חדשים, לא פלא שאחד הקינוחים שאני הכי אוהבת הוא הקראמבל מסקרפונה, לא פלא שבכל מסעדה שאלך אליה תמיד אחפש את הקארמבל בתפריט ולא פלא שתמיד אוהב אותו בהגשה האישית, בכוס זכוכית שבה אפשר לראות את השכבות, קינוח שכל ביס בו הוא לא צפוי ומחדש, פעם רך, פעם חמצמץ, פעם קראנצ'י, הקינוח ששובר את השעמום קראמבל מסקרפונה עם פירות יער, למה שלא נהנה מהבלתי צפוי?
החיים מספיק שיגרתיים גם ככה אז למה שלא יהיו מעניינים? למה שלא נהנה מהבלתי צפוי?
אם ישאלו את אבא שלי" מה הבת שלך מחפשת?" הוא תמיד יענה: "זה לא משנה מה יהיה המקצוע שלו,היא צריכה את האחד שלא ישעמם אותה,אחד שיצחיק אותה אותה, אחד שיאתגר אותה".
ככה גם בבישול ואפייה, תמיד כייף לחדש, לשחק עם טעמים, לנסות דברים חדשים, לא פלא שאחד הקינוחים שאני הכי אוהבת הוא הקראמבל מסקרפונה, לא פלא שבכל מסעדה שאלך אליה תמיד אחפש את הקארמבל בתפריט ולא פלא שתמיד אוהב אותו בהגשה האישית, בכוס זכוכית שבה אפשר לראות את השכבות, קינוח שכל ביס בו הוא לא צפוי ומחדש, פעם רך, פעם חמצמץ, פעם קראנצ'י, הקינוח ששובר את השעמום קראמבל מסקרפונה עם פירות יער, למה שלא נהנה מהבלתי צפוי?
120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
1+1/2 כוסות של קמח תופח
2 כפות ברנדי
100 גרם שקדים מולבנים רצוי כאלו שחתוכים ל"גפרורים".
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים, ומוסיפים את החמאה- משתמשים במעבד מזון או במזלג על מנת ליצור מרקם פירורי ולא בצק אחיד.
מעבירים את כל התערובת לתבנית עם נייר אפייה ואופים בחום של 170-180 מעלות כ- 15 דקות עד שהכל מזהיב.
מוציאים מהתנור ומצננים.
לקרם המסקרפונה:
200 גרם גבינת מסקרפונה
1 מיכל קטן של שמנת מתוקה להקצפה
1 כף של סוכר
1 כפית תמצית וניל
ההכנה:
מקציפים את השמנת עם הסוכר והוניל, מוסיפים את גבינת המקרפונה ומקציפים עד לקרם יציב.
לשכבת פירות היער:
2 כוסות של פירות יער או דובדבנים קפואים- ניתן להשיג היום בכל סופרמרקט
1/2 כוס של סוכר
2 כפות של ברנדי
1 כפית מיץ לימון
ההכנה:
בסיר קטן מניחים את הסוכר, הברנדי, מיץ הלימון ופירות היער, מבשלים על אש קטנה ובוחשים כל הזמן עד שהסוכר נמס והפירות מתחילים להתקרמל.
מסירים מהאש ומצננים.
להרכבה: בכוסות אישיות,או בתבנית בקוטר של 24
בעזרת הידיים מפוררים את הבצק לחתיכות קטנות
מניחים חלק מהפירורים בתחתית, מעל קרם מסקרפונה, מעל פירות יער ואז שוב פירורים.
עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר- מומלץ כשעתיים לפני ההגשה