דילוג לתוכן הראשי

פאי בשר שמפזר ריחות בכל הבית של מאפה חם בתנור.

 נוסטליה מחזירה אותנו לזכרונות רחוקים, נוסטלגיה מחזירה אותנו לריחות של פעם,  לאנשים שכבר לא איתנו ולמחברות מתכונים ישנות, כאלו שכתובות בכתב יד, עם הערות, דפים ישנים ומצהיבים, המחברות שמחביאות בתוכן את כל אותם המתכונים של הסבתות ושל האמהות.
כזאת מחברת נמצאת אצלנו במטבח, כזאת מחברת עוברת מדור לדור והפעם תורי, הפעם היא שלי, מוצרים בסיסיים, חומרים משובחים כל אלה יוצרים את אותן מנות שמזכירות לנו כמה פשוט וכמה טעים הכל היה, איך סבתא אחת מצליחה לשכנע נכדה בת 6 עקשנית לאכול בשר, איך סבתא אחת יוצרת פאי קטן שגם הנכדה העקשנית שלה אוכלת, איך פאי בשר מפזר ריחות בכל הבית של מאפה חם בתנור.
איך פאי קטן יכול לגרום לריח שמעלה כ"כ הרבה זכרונות שכל מי שטעם פעם את הפאי של סבתא ונכנס באותו בוקר למטבח התרגש ואמר את אותו משפט: " יש כאן ריח של האוכל של סבתא", פאי הבשר הקטן שלא משאיר אף אחד אדיש.









לבצק הפאי המלוח- המתכון הינו כשר, ניתן להחליף את המחמאה בחמאה
3  כוסות קמח
1/2 כפית אבקת שום או שום גבישי
200 גר' מחמאה רכה מאוד
1 כפית שטוחה של מלח
1 חלמון ביצה
1/4 כוס מים קרים
למלית:
400 גרם בשר בקר טרי טחון
5 פטריות שמפניון טריות חתוכות לקוביות קטנות
1 בצל- רצוי סגול חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום כתושות
מלח, פלפל- רצוי לבן
כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה.
* מומלץ לא חובה- צרור בזיליקום קצוץ ( חצי כוס).
ביצה אחת
ההכנה:
שלב א':
מניחים בקערה  את החומרים היבשים( קמח+מלח), מניחים במרכז הקערה את המחמאה והביצה ומפוררים  אותם לתוך הקמח, מוסיפים את המים הקרים ומערבבים עד שהבצק מתגבש - מומלץ במעבד מזון.
שלב ב':
מחממים מחבת עם  2 כפות שמן- רצוי זית , מטגנים יחד את הבצל, השום, הפטריות והבשר , מוסיפים את התבלינים מערבבים עד שהבשר משנה צבעו, מסירים מהאש ומוסיפים את הבזיליקום.
מצננים את התערובת ומוסיפים את הביצה- מערבבים היטב
שלב ג':
מקמחים משטח מרדדים את הבצק לעובי של כ- 1 ס"מ, חותכים לריבועים של  10X10 ס"מ ומניחים בתבנית שקעים רצוי ממתכת- אין צורך לשמן את השקעים. , למי שחשוב השוליים יהיו  עגולים  ניתן להשתמש בצלחת קטנה לחיתוך עגול.
מניחים כ- 2 כפות ממלית הבשר ומהדקים בעזרת כף.
אופים בתנור  בחום של 180 מעלות 15-20 דקות , מגישים לצד סלט  טרי.








פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה