נוסטליה מחזירה אותנו לזכרונות רחוקים, נוסטלגיה מחזירה אותנו לריחות של פעם, לאנשים שכבר לא איתנו ולמחברות מתכונים ישנות, כאלו שכתובות בכתב יד, עם הערות, דפים ישנים ומצהיבים, המחברות שמחביאות בתוכן את כל אותם המתכונים של הסבתות ושל האמהות.
כזאת מחברת נמצאת אצלנו במטבח, כזאת מחברת עוברת מדור לדור והפעם תורי, הפעם היא שלי, מוצרים בסיסיים, חומרים משובחים כל אלה יוצרים את אותן מנות שמזכירות לנו כמה פשוט וכמה טעים הכל היה, איך סבתא אחת מצליחה לשכנע נכדה בת 6 עקשנית לאכול בשר, איך סבתא אחת יוצרת פאי קטן שגם הנכדה העקשנית שלה אוכלת, איך פאי בשר מפזר ריחות בכל הבית של מאפה חם בתנור.
איך פאי קטן יכול לגרום לריח שמעלה כ"כ הרבה זכרונות שכל מי שטעם פעם את הפאי של סבתא ונכנס באותו בוקר למטבח התרגש ואמר את אותו משפט: " יש כאן ריח של האוכל של סבתא", פאי הבשר הקטן שלא משאיר אף אחד אדיש.
לבצק הפאי המלוח- המתכון הינו כשר, ניתן להחליף את המחמאה בחמאה
3 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת שום או שום גבישי
200 גר' מחמאה רכה מאוד
1 כפית שטוחה של מלח
1 חלמון ביצה
1/4 כוס מים קרים
למלית:
400 גרם בשר בקר טרי טחון
5 פטריות שמפניון טריות חתוכות לקוביות קטנות
1 בצל- רצוי סגול חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום כתושות
מלח, פלפל- רצוי לבן
כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה.
* מומלץ לא חובה- צרור בזיליקום קצוץ ( חצי כוס).
ביצה אחת
ההכנה:
שלב א':
מניחים בקערה את החומרים היבשים( קמח+מלח), מניחים במרכז הקערה את המחמאה והביצה ומפוררים אותם לתוך הקמח, מוסיפים את המים הקרים ומערבבים עד שהבצק מתגבש - מומלץ במעבד מזון.
שלב ב':
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן- רצוי זית , מטגנים יחד את הבצל, השום, הפטריות והבשר , מוסיפים את התבלינים מערבבים עד שהבשר משנה צבעו, מסירים מהאש ומוסיפים את הבזיליקום.
מצננים את התערובת ומוסיפים את הביצה- מערבבים היטב
שלב ג':
מקמחים משטח מרדדים את הבצק לעובי של כ- 1 ס"מ, חותכים לריבועים של 10X10 ס"מ ומניחים בתבנית שקעים רצוי ממתכת- אין צורך לשמן את השקעים. , למי שחשוב השוליים יהיו עגולים ניתן להשתמש בצלחת קטנה לחיתוך עגול.
מניחים כ- 2 כפות ממלית הבשר ומהדקים בעזרת כף.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות 15-20 דקות , מגישים לצד סלט טרי.