דילוג לתוכן הראשי

פאי בשר שמפזר ריחות בכל הבית של מאפה חם בתנור.

 נוסטליה מחזירה אותנו לזכרונות רחוקים, נוסטלגיה מחזירה אותנו לריחות של פעם,  לאנשים שכבר לא איתנו ולמחברות מתכונים ישנות, כאלו שכתובות בכתב יד, עם הערות, דפים ישנים ומצהיבים, המחברות שמחביאות בתוכן את כל אותם המתכונים של הסבתות ושל האמהות.
כזאת מחברת נמצאת אצלנו במטבח, כזאת מחברת עוברת מדור לדור והפעם תורי, הפעם היא שלי, מוצרים בסיסיים, חומרים משובחים כל אלה יוצרים את אותן מנות שמזכירות לנו כמה פשוט וכמה טעים הכל היה, איך סבתא אחת מצליחה לשכנע נכדה בת 6 עקשנית לאכול בשר, איך סבתא אחת יוצרת פאי קטן שגם הנכדה העקשנית שלה אוכלת, איך פאי בשר מפזר ריחות בכל הבית של מאפה חם בתנור.
איך פאי קטן יכול לגרום לריח שמעלה כ"כ הרבה זכרונות שכל מי שטעם פעם את הפאי של סבתא ונכנס באותו בוקר למטבח התרגש ואמר את אותו משפט: " יש כאן ריח של האוכל של סבתא", פאי הבשר הקטן שלא משאיר אף אחד אדיש.









לבצק הפאי המלוח- המתכון הינו כשר, ניתן להחליף את המחמאה בחמאה
3  כוסות קמח
1/2 כפית אבקת שום או שום גבישי
200 גר' מחמאה רכה מאוד
1 כפית שטוחה של מלח
1 חלמון ביצה
1/4 כוס מים קרים
למלית:
400 גרם בשר בקר טרי טחון
5 פטריות שמפניון טריות חתוכות לקוביות קטנות
1 בצל- רצוי סגול חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום כתושות
מלח, פלפל- רצוי לבן
כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה.
* מומלץ לא חובה- צרור בזיליקום קצוץ ( חצי כוס).
ביצה אחת
ההכנה:
שלב א':
מניחים בקערה  את החומרים היבשים( קמח+מלח), מניחים במרכז הקערה את המחמאה והביצה ומפוררים  אותם לתוך הקמח, מוסיפים את המים הקרים ומערבבים עד שהבצק מתגבש - מומלץ במעבד מזון.
שלב ב':
מחממים מחבת עם  2 כפות שמן- רצוי זית , מטגנים יחד את הבצל, השום, הפטריות והבשר , מוסיפים את התבלינים מערבבים עד שהבשר משנה צבעו, מסירים מהאש ומוסיפים את הבזיליקום.
מצננים את התערובת ומוסיפים את הביצה- מערבבים היטב
שלב ג':
מקמחים משטח מרדדים את הבצק לעובי של כ- 1 ס"מ, חותכים לריבועים של  10X10 ס"מ ומניחים בתבנית שקעים רצוי ממתכת- אין צורך לשמן את השקעים. , למי שחשוב השוליים יהיו  עגולים  ניתן להשתמש בצלחת קטנה לחיתוך עגול.
מניחים כ- 2 כפות ממלית הבשר ומהדקים בעזרת כף.
אופים בתנור  בחום של 180 מעלות 15-20 דקות , מגישים לצד סלט  טרי.








פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא