דילוג לתוכן הראשי

קאפקייק וניל שמחביא בתוכו כדור שוקולד


במטבח כמו בחיים, דברים נראים בצורה מסויימת ומכילים משהו אחר.
שנינו אוהבים את משחקי ה"קר- חם", בחיים וגם במטבח,פעם אנחנו הכי חמים ונחמדים ופעם אנחנו קרים כמו קרח, אם הכל היה חם בסוף היה משעמם, אם הכל היה קר היה נמאס מתישהו, אבל כשהקר והחם נפגשים ומוצאים את המקום בו שניהם משתלבים יחד זהו הרגע שיודעים בפנים שהכל היה שווה.
שנינו אוהבים כדורי שוקולד מחוזקים בקפה, שנינו אוהבים את טעם עוגת הווניל החמה שנמצאת ליד כוס הקפה, אני אוהבת שהוא מפתיע אותי ומציג דברים בצורה שלא חשבתי עליהם בכלל, אני אוהבת להפתיע אותו בטעמים שמחביאים טעמים אחרים.
הפעם הקפה הוא רק תרוץ כדי להניח ליד קאפקייק וניל שמחביא בתוכו כדור שוקולד מחוזק בקפה רעיון מדליק שראיתי בבלוג בחו"ל שלצערי איני זוכרת את שמו,  שילוב מושלם כמו קר וחם.

















קאפקייקס וניל עם כדור שוקולד-קפה כמות ל- 12 יחידות

לכדורי השוקולד:

300 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד מרוסקים, 100 גרם חמאה מומסת, חצי כוס סוכר, 4 כפות ליקר שוקולד, כפית נס קפה מגורען, כוס חלב .



ההכנה: מערבבים את כל החומרים יחד מלבד החלב ומוסיפים בהדרגה את החלב עד ליצירת מסה הומוגנית יוצרים כדורי שוקולד ממוצעים- ( בערך בגודל של פלאפל) מניחים במקרר.
* המלצה- אנחנו עשינו מהעיסה גם כדורי שוקולד קטנטנים לקישוט.

לקאפקייקס וניל:

·         1 כוס סוכר

·         2 ביצים

·         2.5 כוסות קמח תופח

·         קמצוץ כפית מלח

·         כפית גרידת לימון- מומלץ

·    גביע של יוגורט בטעם טבעי- לא ממותק

·         1 כף תמצית וניל משובחת

·         120 גרם חמאה רכה ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות
מקציפים יחד  את החמאה והסוכר ומוסיפים את הביצים  

מקציפים במהירות נמוכה ומוסיפים חצי מכמות הקמח, לאחר מכן מוסיפים את גרידת הלימון, המלח,היוגורט,הווניל ואז את יתרת הקמח.
מניחים כף מהמסה במנז'ט, מניחים כדור שוקולד ומכסים בעוד מסה, כ- 2/3 מגודל המנז'ט אופים כ- 20 דקות ומצננים.

לציפוי הקאפקייקס:
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
1 כוס חלב
1/2 שקית פודינג וניל
חצי שקית פודינג שוקולד
ההכנה:
מחלקים את כמות השמנת ל- 2 קערות, מקציפים כל קערה עם השמנת +1/2 כוס חלב וחצי שקית פודינג עד לקרם יציב, מעבירים ל- 2 שקיות זילוף נפרדות.
לאחר שהקאפקייקס הצטננו, מקשטים כל קאפקייק בשני צבעים ומעטרים בכדורי שוקולד קטנטנים.














פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא