דילוג לתוכן הראשי

קאפקייקס גבינה חמה גבינה קרה

מעטים הם האנשים שמצליחים לשלב כמה אהבות יחד, לשלב בין כמה דברים שאוהבים לעשות, לשלב בין האנשים שהם אוהבים, לשלב בין תחביבים.תמיד אמרו לנו את המשפט "אי אפשר לחגוג על שתי חתונות" וכך מגיעה הבחירה, הבחירה בין אהבה אחת לאחרת, הבחירה בין משהו חשוב למשהו חשוב פחות. בעולם שבו יש גם ככה יותר מידי בחירות לעשות כל יום, בעולם בו כל החלטה שאנחנו עושים מרגישה גורלית, בעולם שכזה צריך למצוא לפחות את הדבר האחד שבו לא צריך לבחור, אז חיפשנו ומצאנו את הדרך ל"חגוג על שתי חתונות". מעטים הם האנשים שיסרבו לעוגת גבינה אפויה, מעטים הם האנשים שיסרבו לעוגת גבינה קרה עם פירורי וניל.הקאפקייקס שלא מצריך לבחור בין עוגת גבינה אפויה לעוגת גבינה קרה עם פירורים, בחלק התחתון קאפקייק אפוי עם וניל וגבינה, בחלק העליון מלית גבינה בטעם וניל ופירורי עוגה, תיק אוכל בוחרים שלא לבחור, פשוט ליהנות.






קאפקייקס גבינה חמה גבינה קרה – כמות ל- 12 יחידות

·         1 כוס סוכר

·         2 ביצים

·         2.5 כוסות קמח תופח

·         קמצוץ כפית מלח

·         כפית גרידת לימון- מומלץ

·         1 כוס של גבינה לבנה 5%

·         1 כף תמצית וניל משובחת

·         120 גרם חמאה רכה



לחלק  העליון: הגבינה הקרה

1 מיכל של גבינה לבנה ( 250גרם )

1 מיכל של שמנת מתוקה

1/2 כוס חלב

1 פודינג וניל



ההכנה:

חלק א':

מחממים מראש תנור ל-180 מעלות
מקציפים יחד  את החמאה והסוכר ומוסיפים את הביצים  

מקציפים במהירות נמוכה ומוסיפים חצי מכמות הקמח, לאחר מכן מוסיפים את גרידת הלימון, המלח,הגבינה הלבנה והווניל ואז את יתרת הקמח.

מניחים מנז'טים בתבנית שקעים וממלאים כ-  2/3 מגודל המנז'ט אופים כ- 20 דקות ומצננים.

חלק ב':

מקציפים יחד את השמנת המתוקה, החלב, פודינג הוניל והגבינה הלבנה, לאחר שהכל מתגבש מעבירים לשקית זילוף גדולה- ניתן להשתמש בכף לעיטור במקום ושקית התוצאה תהיה טעימה אבל פחות יפה.

לוקחים כל קאפקייק ובעזרת סכין חדה מורידים את התלולית מהחלק העליון שלה כך שנוצר משטח ישר על כל קאפקייק,  את כל החלקים שחתכנו מעבירים לקערה ומפוררים בעזרת הידיים.

מעטרים את החלק העליון של כל קאפקייק במלית הגבינה הקרה ומפזרים מעל פירורי עוגת גבינה מהחלק העליון שחתכנו ופוררנו.




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה