דילוג לתוכן הראשי

שקשוקה שאוכלים בחיק הטבע מקבלת טעם אחר לגמרי...

ההפסקות הקצרות, ההפסקות הקצרות מהמירוץ הקבוע, התחושה שכמה שעות מחוץ לסביבה הטבעית שלך ימלאו אותך באנרגייה מחודשת, ההחלטה לצאת מהבועה לכמה שעות מתחילה בסופרמרקט ערב לפני,בלי יותר מידי תכנונים להעמיס את כל הדברים שאוהבים ולהתחיל לתכנן את הטיול,גלישה באינטרנט, קריאת מדריכי נוף שונים והתייעצות עם חברים מביאה אותי לכיוון מסויים, לכיוון הלא מתוכנן, אחרי שהבנתי שלא הגענו ממש ליעד שרציתי, הוא לוקח את הפיקוד לידיים " ניסע ופשוט נגיע" הוא אומר וזה הרגע שידעתי שלפעמים צריך לשחרר ופשוט לזרום, חייכתי " העיקר שנשתה כבר קפה"



 ככה הגענו למסלול מוקף הרים וקצת גדרות,  סלעים ועצים עתיקים וגם דבורים, הוא הדליק אש ושתינו קפה שחור, כמה דקות אחרי כבר התחלנו להכין את "ארוחת הבוקר" ( היה כבר שתיים בצהריים), חציל, פלפל חריף, עגבניות, שום: שקשוקה  ישראלית אמיתית, ליד היו לחמניות טריות, גבינות וזיתים שחורים מלוחים, אבל היה לה טעם שונה לאותה שקשוקה, מן תוספת לטעם שלא הכרנו לפני, תוספת של הטבע: הרוח, ההרים שמסביב, הסלעים, הדבורים, השקט שהקיף אותנו מכל כיוון,היכולת לשבת ולהירגע ופשוט לדבר, שקשוקה שאוכלים בחיק הטבע מקבלת טעם אחר לגמרי...


לשקשוקה לשניים/ שלושה:
חציל 1 בינוני חתוך לקוביות קטנות מאוד
ראש שלם של שיני שום מקולפות וחצויות
5 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות או לחלופין קופסא של עגבניות מרוסקות ( יש בשווקים ייבוא מאיטליה של שימורי עגבניות מעולות).
4 ביצים
פלפל חריף אחד פרוס לפרוסות דקות.
שמן- רצוי שמן זית ( בערך 6-8 כפות)
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית גדושה של כמון
מלח- לפי הטעם  
פלפל שחור גרוס- לפי הטעם
כף של תבלין בשם "טוסקנה"- לא חובה ( ניתן להשיג בחנויות תבלינים, מורכב ממלח ים אטלנטי, שום מעושן ועוד עשבי תיבול).

לחם/ לחמניות טריות להגשה לצד השקשוקה.

 ההכנה:
לשמן את המחבת ולהניח בתוכה את הפלפל החריף וקוביות החצילים, לטגן כ- 3 דקות לא לפחד אם החציל" שתה" את השמן, פשוט לערבב ולהוסיף את העגבניות והשום, להנמיך את הלהבה ולהמשיך לערבב כמה דקות עד שהחציל מתרכך, להוסיף את תערובת התבלינים ורבע כוס מים ( החציל לוקח די הרבה מנוזל העגבניות) ולבשל עוד כמה דקות, ליצור מעין " גומות " ברוטב ולשבור לתוכן את הביצים, להשאיר כמה דקות עד שהביצה מתגבשת, למי שמעדיף את הביצה קשה ניתן לכסות את המחבת לכ- 4 דקות.
להגיש חם בליווי של לחם טרי, זיתים וגבינות משובחות.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה