שתי הסבתות כבר לא בחיים אבל החגים של תחילת השנה תמיד מזכירים לי את תקופת הילדות ויש מאכלים שחייב להכין בכל חג ושיהיו על השולחן המאכלים שמזכירים את סבתא.
בצק גמיש , בלי מרגרינה, מרודד דק, נראה כמעט כמו בצק של פסטה, ממולא בשר, מגלגלים, אופים, חותכים ואז מבינים: ישראל היא ארץ של קיבוץ גלויות, לכל עדה יש את המאכלים שלה ואיזה כייף שיש דברים שאפשר להעביר מדור לדור, המתכונים שישארו לנצח, "בורקס הפסטה" של סבתא.
לבצק:( מתאים ל- 4 רולדות)
2 כוסות קמח לבן
6 כפות שמן זית
חצי כוס של מים רותחים
חצי כפית של מלח
לציפוי: ביצה טרופה, שומשום\ אורגנו יבש
למלית:חצי קילו בשר בקר טחון
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כוס של פטריות קצוצות ( מומלץ טריות)
4 כפות בזיליקום טרי קצוץ
1 בצל קצוץ
4 שיני שום כתושות
1 כפית שטוחה של כמון
1 כפית של פפריקה מתוקה
ההכנה:
מטגנים במחבת עם כף שמן זית את כל חומרי המלית יחד ומצננים, לאחר שהמלית הצטננה, עוברים לבצק
לשים יחד את כל החומרים לבצק גמיש, עוטפים בניילון ומשאירים למנוחה מחוץ למקרר כ- 20 דקות.
מחלקים את הבצק לארבעה כדורים, מרדדים כל כדור לבצק דק מאוד, מניחים במרכזו כל עלה לאורכו ממלית הבשר בנדיבות, מקפלים את הצד הקרוב אלינו על המלית ולאחר מכן את הצד הרחוק על המלית: יוצרים רולדה, מרימים בעדינות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כאשר החלק שקיפלנו ( העליון), נמצא כרגע למטה על התבנית.
כך יוצרים 4 רולדות ( הן לא תופחות כך שלא צריך מרווחים גדולים)
מברישים בביצה, מפזרים מעל שומשום או אורגנו יבש, אופים בחום של 180 עד השחמה( כחצי שעה)
פורסים לפרוסות נדיבות לאחר האפייה.
"Borekas" "pasta dough filled with beef"
Dough: (suitable for 4 rolls)
2 cups of white flour
6 tablespoons of olive oil
Half a cup of boiling water
½ teaspoon of salt
Topping: egg, sesame \ dried oregano
For the filling:
1/2 pound of ground beef meat
Salt
Ground black pepper
½ cup of chopped mushrooms (fresh is recommended)
4 tablespoons chopped fresh basil
1 onion, chopped
4 minced garlic cloves
1 teaspoon of cumin
1 teaspoon of sweet paprika