הריח שמחזיר אותך הביתה, למטבח הגדול, לתנור שמפזר ריחות מתוכו, לאותו חיבוק חם של משפחה, כוס קפה ועוגת שמרים חמה שמפזרת את הריח שלה בכל הבית והשכונה,לא משנה מה עברת באותו היום מהביס הראשון ישנה הרגשה של חום ובית הרגשה חמימה ומתוקה שמתחילה מבפנים, ממש כמו עוגת שמרים עם שוקולד נמס או מלית של פרג עסיסי.
בדיוק בגלל אותה התחושה של חום ואהבה, שעוגת שמרים מכניסה לכל בית, בחרנו את הקינוח הזה לפתוח את סיום הצום של יום הכיפורים, אחרי חשבונות נפש, צומות, סליחות ואיחולים טובים לשנה שנכנס האחרי כל אלו כל מה שנשאר לנו לאחל לכם הוא שתמיד יהיה לכם חם בלב ומתוק.
גמר חתימה טובה, אפיק ואינס.
לבצק השמרים:
2 כפות שמרים
1 כוס חלב פושר או מים
4 כפות סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה מומסת
3 ביצים
3.5 כוסות קמח
למלית:
ממרח שוקולד בטעם שאוהבים\ פרג\ חלווה
לציפוי: ביצה טרופה+כפית מים.
לסירופ: 3/4 כוס מים +3/4 כוס סוכר וכפית מיץ לימון, מרתיחים עד שמסמיך מעט ומסירים מהאש.
הוראות לשים יחד את כל חומרי הבצק מלבד החמאה,כשהבצק מתגבש מרדדים קלות על משטח מקומח את הבצק לעלה ומורחים עליו את החמאה,מגלגלים את הבצק לגלילה גדולה ומניחים בקערה עטופה בניילון לפחות ל- 4 שעות במקרר.
לאחר מכן, מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים, מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כחצי ס"מ ומורחים את המלית משאירים כ- 2 ס"מ בסוף המלבן ללא מלית ומגלגלים לכרוכית. מניחים בתבנית של אינגליש קייק משומנת קלות, מברישים כל רולדה בביצה טרופה עם כפית מים ומשאירים להתפחה כ- 20 דקות.
אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה ולאחר האפייה מברישים על כל עוגה בעודה חמה סירופ.
* ניתן לגלגל 2 כרוכיות יחד בצורת "בורג" ולהכניס לתבנית
* ניתן לקחת כל כרוכית לחתוך אותה לאורכה ולהניח בצורת התבנית כל חתיכה כשהמלית כלפי מעלה כך מתקבלת עוגה שיוצרת מראה של פסים של שוקולד.
הערה: הכמות מספיקה לכ- 3 עוגות אינגליש קייק בצורת כרוכית או ל- 2 עוגות שמורכבות כל אחת משתי כרוכיות.