דילוג לתוכן הראשי

ארוחת ראש השנה- לחמניות, דגים, ממולאים וקינוח




ארוחת החג של תיק אוכל.

כולם מאחלים שנה טובה, כולם באמת מייחלים לשנה שכזו, שנה של אושר, שנה של שגשוג, שנה של בריאות, שנה של אהבה, שנה של שלום, שנה שבה נהיה לראש ולא לזנב, שנה שבה נלמד איך להירגע ואיך להקשיב לעצמנו יותר.

לפני שנה התחלנו לעבוד יחד על ספר הבישול הראשון שאוטוטו יוצא, העבודה המשותפת הבהירה לנו שפה זה לא עוצר וכך נולד לו הבלוג שלנו "תיק אוכל", קמים מוקדם, מבשלים, יוצרים, מעצבים, טועמים,צוחקים, מצלמים, כותבים ומשתפים את כולם באהבה שלנו לבישול, לצילום, לכתיבה וליצירה.חלומות קטנים הם אלו שמרכיבים לבסוף חלום גדול, אנחנו לא מאמינים בקיצורי דרכים, מאמינים בעבודה קשה, בסבלנות, בהקשבה, בהתפשרות ובעצמנו, כל אלו יחד יובילו אותנו למקום בו אנו רוצים להיות, לכן רצינו לאחל כאן לכולכם, שנה של שאיפות והגשמת חלומות שנה שבה תאמינו בעצמכם ובאהבה, לכבוד ערב החג לקחנו את כל הברכות המקובלות בשולחן החג ושילבנו אותן לארוחה אחת מתוקה במיוחד,

חג שמח מאינס ואפיק.







לחם מתוק עם צימוקים, שקדים ותמרים ( כמות ל- 2 חלות גדולות או הרבה לחמניות..)

קילו קמח, 1/2 כוס סוכר, 2 כפות שמרים יבשים, ביצה אחת, 1/2 + 2 כוסות מים פושרים, 1/4 כוס שמן קנולה, כפית מלח, 1/2 כוס צימוקים, 4 תמרים חתוכים לקוביות/ חתיכות  קטנות.

לציפוי: ביצה, 100 גרם שקדים מולבנים, דבש מהול במים ביחס של 1:1.

ההכנה:

מערבבים את הקמח+השמרים +הסוכר, יוצרים גומה ומוסיפים את שאר החומרים, לשים לבצק אחיד, מתפיחים בקערה משומנת קלות ועוטפים , מתפיחים עד להכפלת נפח, לשים שוב יוצרים חלות/ לחמניות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מצפים בביצה ומפזרים שקדים מולבנים, מתפיחים שוב כ- 20 דקות ואופים בחום של 180 מעלות עד שמשחים, מוציאים מהתנור ומצפים את הלחם בעודו חם בדבש מהול במים ביחס שווה.







לביבות כרישה ומנגולד: 9 לביבות גדולות או 15 קטנות

1 חבילה של  של עלי מנגולד( בלי החלק הלבן), 1 בצל סגול, 3 כפות קמח תופח, 2 ביצים, מלח ופלפל לפי הטעם , קמצוץ קינמון, 2 גבעולי כרישה ( החלק הלבן) חתוכים .

ההכנה:

מרתיחים בסיר ל- 10 דקות את הכרישה ועלי המנגולד ומסננים, מניחים בקערה, קוצצים את הבצל ומוסיפים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומטגנים בשמן- לא עמוק עד להשחמה משני הצדדים, לאחר הטיגון להניח על נייר סופג.




דג מבושל בקוביות דלעת, רוביא, שום ופלפלים( כמות ל- 4 סועדים)

4 חתיכות של דג מפולט (במקרה הזה דג אמנון)

כוס של שעועית מזן רוביא שהושרתה כל הלילה במים

2 כוסות של דלעת חתוכה לקוביות שוות

10 שיני שום פרוסות לפרוסות

1 פלפל חריף חצוי לאורכו- לא חובה אבל מומלץ

1/2 כוס של כוסברה קצוצה

1 כוס של שמן זית 1/4  כף פפריקה מתוקה, 1 כף כמון, 1 כפית פלפל שחור גרוס, 1 כפית כורכום, 2 כפות רסק, כפית מלח, כפית שטוחה של אבקת ג'ינג'ר, מיץ מחצי לימון טרי.

ההכנה:

מבשלים כ-30 דקות את הרוביא ומסננים.

בסיר רחב ונמוך ( סוטאז) מניחים את שמן הזית , קוביות הדלעת, הפלפל והשום, מטגנים קלות כ- 4 דקות ומוסיפים את התבלינים והרסק- לא את מיץ הלימון, מערבבים ומוסיפים כוס וחצי של מים ואת הרוביא, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומוסיפים את חתיכות הדג ואז את מיץ הלימון, מפזרים מעל את הכוסברה, מנמיכים את האש ומבשלים בכיסוי חלקי כ- 25 דקות (או יותר למי שאוהב רוטב מצומצם יותר- מומלץ לבשל בלי מכסה).





תפוחי עץ ממולאים בבשר ורימונים ( כמות ל- 8 חצאים)



4 תפוחים מזן גרנד סמית

400 גרם בשר בקר טחון

1 בצל סגול חתוך לקוביות 1 כף רכז רימונים- מומלץ

מלח, פלפל שחור גרוס, כפית שטוחה קינמון, כפית שטוחה פפריקה, כף שטוחה של בהרט.

לרוטב:

3/4 כוס של יין אדום יבש

1 כוס מים

2 בצלים סגולים  חתוכים לרצועות

1 כף דבש+ כפית שטוחה של קינמון

1 כף של קורנפלור מעורבבת עם 4 כפות מים קרים

מלח, פלפל שחור, 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

1 רימון להגשה.



ההכנה:

חוצים את התפוחים לחצאים, בעזרת כפית מרוקנים מהם את הליבה, מטגנים את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ והתבלינים, מסירים מהאש וממלאים את חצאי התפוחים, מניחים בתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים.

לרוטב: מטגנים רצועות בצל ומוסיפים את כל החומרים למעט הקורנפלור עם המים, והרימון, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומוסיפים את הקורנפלור המהול במים, עד שהרוטב מסמיך, מסירים מהאש ומוזגים בעדינות על התפוחים ואל תוך התבנית, עוטפים בנייר כסף ואופים בחום של 200 מעלות    כ- 20 דקות, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ- 10 דקות עד להשחמה.

להגשה: מפזרים רימון טרי מעל







הקינוח : "מילפה" שכבות של בצק פריך דבשי, קרם וניל וקוביות של תפוחים ותמרים

( מתאים לשני מלבנים באורך של כ- 20 ס"מ כמות ל- 6 סועדים)



לבצק הדבש(  ניתן להמיר את החמאה במרגרינה לקבלת קינוח פרווה)

100 גרם חמאה

4 כפות דבש

חלמון אחד

כפית תמצית וניל

3 כפות מים קרים

כוס וחצי קמח

כפית שטוחה של קינמון + חצי כפית של זנגביל,



לקרם הוניל ( ניתן להמיר את השמנת והחלב בקצפת צמחית )

1 שמנת מתוקה, 1 פודינג וניל, 1 כוס חלב



לשכבת הפירות: 2 תפוחים ו4 תמרים חתוכים לקוביות קטנות+ 3 כפות סוכר חום

ההכנה:

1. לשים את כל החומרים יחד מרדדים על נייר אפייה ומעבירים לתבנית עם הנייר אפייה ולמקרר ל- 20 דקות, מוציאים מהמקרר וחותכים לשני מלבנים באורך של 20 ס"מ וברוחב של 12 ס"מ, מהשאריות ניתן לחתוך משולשים לקישוט.

אופים בחום של 180 מעלות כ- 14 דקות ומצננים צינון מוחלט.

2. מקציפים יחד את חומרי הקרם עד לאחדות.

3. במחבת קטנה מערבבים יחד את התפוחים, התמרים והסוכר החום כ- 5 דקות ומצננים.

להרכבת המנה:

על צלחת הגשה מניחים מלבן בצק פריך, מזלפים מעל קרם ומפזרים קצת פירות, מניחים שכבה שנייה של בצק פריך, מזלפים קרם ושוב מעט פירות ומקשטים במשולשים של הבצק שיצרנו מהשאריות.

שומרים במקרר, להגשה או שחותכים בזהירות או שמחלקים כפיות לכולם J









פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה