אני כל כך אוהבת קינוחים עם תפוחים, שלא יכולתי שלא להכין קינוח נוסף בראש השנה.
בגלל שלא היה לי הרבה זמן הכנתי בצק ״מדופדף״ שיצר כמה שכבות עדינות של בצק שמרים בגרסא מהירה, תכינו, תהנו, תהיו טובים לעולם זה הכי חשוב🤍 שבת של שלום.
מאפה שמרים ותפוחים.
מצרכים לבצק:
4 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
2 ביצים
120 גרם חמאה מרוככת
1 כוס חלב פושר
כפית תמצית וניל
למלית:
10 גרם חמאה
4 תפוחי עץ ירוקים, חתוכים לקוביות קטנות מאוד
3 כפות חמוציות מיובשות
4 כפות סוכר חום
1 כפית שטוחה קינמון
לרידוד:
50 גרם חמאה מומסת לשכבות ברידוד
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם כף חלב
לציפוי שני: סירופ מייפל מהול במים ביחס שווה
הוראות ההכנה:
1. מניחים בסיר קטן או מחבת את כל מרכיבי המלית על אש נמוכה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לריכוך התפוחים כ- 7 דקות.
2. הכנת הבצק: בקערה מערבבים יחד את הקמח, הסוכר והשמרים היבשים.
3. טורפים את הביצים עם החלב והווניל, יוצרים גומה במרכז קערת הקמח ושופכים לתוכה את קערת הביצים והחלב.
4. חותכים את החמאה לכמה חתיכות ומוסיפים לקערה, לשים היטב את הבצק לבצק אחיד, . מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומניחים להתפחה של כ-30 דקות.
3. מקמחים היטב משטחעבודה מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל כדור לעלה דק בעובי של חצי ס"מ.
4. מורחים חמאה על העלה הראשון ומניחים עלה בצק נוסף, מורחים גם עליו חמאה ומניחים עלה שלישי, מורחים עליו חמאה ומקפלים לשלוש את העלה עם 3 השכבות.
מניחים למנוחה של 10 דקות ומרדדים לעלה אחד בעובי של 1/2 ס״מ
מחלקים את העלה בעזרת חותכים פיצה לריבועים שווים של 10 על 10 ס״מ מניחים במרכז כל קובייה מלית ומקפלים היטב את שני הצדיים האלכסוניים, מומלץ אפילו למתוח את הצד שסוגרים מתחת למאפה כדי שלא ייפתח באפייה.
6. מניחים את העוגות על תבניות מרופדות נייר אפייה במרווחים של כ- 3 ס"מ ומניחים להתפחה נוספת של 25 דקות.
7. מצפים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות, עד להזהבת המאפה.
8. כשהמאפה מוכן וחם מצפים במייפל מהול במים.
9. ניתן להקפיא בקופסא אטומה לאחר האפייה.