התחלתי את שנת 2022 בתחושה טובה, בתחושה שמרבית היעדים ששמתי לעצמי ב- 2021 הוגשמו, או שהם בדרך לשם.
אחד מהיעדים ששמתי לעצמי הוא לפתח קינוחים שכל אחד יוכל להנות מהם, גם אנשים הרגישים לגלוטן וגם סכרתיים.
חיתוכיות גבינה פריכות בתיק האוכל, קינוח כל כך מושלם שאף אחד לא יאמין לכם שהוא דל פחמימה וללא סוכר.
מצרכים:
לתחתית ולפרורים:
תבנית בינונית מלבנית
1/2 2 כוסות קמח שקדים
1/4 כוס קמח קוקוס
1 כף אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס אריתריטול - תחליף סוכר שניתן למצוא בחנויות טבע.
1 ביצה
150 גרם חמאה רכה מאוד
למלית:
250 גרם גבינת שמנת
3 ביצים
2 גביעים שמנת חמוצה " שמנת של פעם"
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1/2 שקית של פודינג וניל ללא סוכר- אני השתמשתי בסוויטנגו ( לא ממומן)
3 כפות אריתריטול
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה, או ידנית, לשים היטב את כל מרכיבי הקלתית.
- משאירים רבע בצד ובעזרת לקקן שטובלים במים, מיישרים את הבצק על תבנית בינונית
- את רבע הבצק הנוסף, מקפיאים בשקית לחצי שעה.
- אופים את הקלתית 10 דקות בחום של 170 מעלות
- מקציפים יחד את מרכיבי המלית ומוזגים על הקלתית
- בעזרת פומפייה מגררים את הבצק שהקפאנו מעל- ניתן גם לפורר לפירורים קטנים בעזרת הידיים.
- מחזירים לתנור לאפייה של שעה בחום של 160 מעלות .
- מצננים ורק אז פורסים.
* הערה - ניתן להוסיף בשלב הפירורים אוכמניות טריות\ פירות יער