דילוג לתוכן הראשי

פיצה קטוגנית




אני יודעת שלכל אדם יש את הדרך שלו, אני יודעת שבסופו של יום התפקיד שלנו הוא לעזור לאחרים, לכוון אותם לפעמים לשביל שהם עצמם לא רואים ואני יודעת שלעיתים צריך לתת לאותו אדם לעשות את הבחירות שלו לבד, לבחור את השביל ואת המסלול שלו, גם אם בסופו של המסלול הוא יגלה שטעה.
עם השנים למדתי לחבק טעויות, כי מהן רק לומדים, עם השנים למדתי להכין גם פיצה קצת אחרת.
קוביות פיצה קטוגנית בתיק האוכל, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ובעיקר בעיקר טעימה כל כך.




מצרכים ל"בצק" :

2 כוסות גבינת מוצרלה מגוררת

1  כוס קמח שקדים

1/2 כוס קמח קוקוס

30 גרם גבינת שמנת

1 כפית אבקת אפייה

1 ביצה

1/2 כפית מלח

לרוטב העגבניות מערבבים יחד בקערה :

3 עגבניות מרוסקות

1 כף רסק עגבניות ללא סוכר

1 כפית שום גבישי

1 כפית אורגנו יבש\ 3 כפות עלי אורגנו טריים

1 כפית צ'ילי גרוס

1/4 כפית מלח

לציפוי:

150 גרם גבינה קשה מגוררת ( מוצרלה\ גאודה)

50 גרם פקורינו\ פרמזן מגורר

3 כפות זיתי קלמטה מגולענים 




אופן ההכנה:

  • 1         מניחים בקערת זכוכית את גבינת המוצרלה המגוררת וממיסים בפולסים של 40 שניות כל פעם              את הגבינה עד שהיא נמסה וגמישה למגע
  • 2.      בודקים בעזרת כף שניתן לקפל את הגבינה ומוסיפים לה גבינת שמנת, קמח שקדים וקמח קוקוס.
  • 3.       לשים היטב במעבד מזון\ או עם כפפה- הבצק דביק מעט ומוסיפים אבקת אפייה, מלח וביצה,                 מטמיעים אותם בבצק עד לבצק אחיד ודביק.
  • 4.       בשלב הזה מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לעשרים דקות.
  • 5.      משמנים קלות נייר אפייה ומניחים עליו את הבצק.
  • 6.      מניחים מעל עוד נייר אפייה משומן מעט ומרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה עד לבצק דק                  ויצירתמלבן בגודל של 20X15
  • 7.      מסירים את נייר האפייה העליון ומעבירים לתבנית אפייה
  • 8.      מורחים מעל הבצק את רוטב הפיצה ולא משאירים שוליים.
  • 9.      מפזרים בנדיבות גבינות ומעל זיתים
  • 10.  אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות
  • 11.  פורסים לקוביות, ניתן להקפיא ולחמם . 










 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה