יש אנשים שלא אוהבים לקבל פרחים, יש אנשים שאומרים שפרחים הם זמניים, הם נעלמים מהר ולא כיף לקבל משהו שנעלם מהר.
ויש כאלו שחושבים הפוך בדיוק, כאלו שחושבים שלקבל פרחים זו אחת ההפתעות הכי משמחות שמקבלים.
וגם אם הם זמניים זה לא באמת משנה, מה שמשנה הוא הרגע, הרגע שהם ניצבים בחדר, הרגע שפתאום מבינים איך הם מוסיפים יופי לכל דבר והרגע בו מתעוררים אליהם בבוקר מול הקפה ומחייכים אליהם.
שושנים של שמרים ובראוניז בתיק האוכל שלנו, שושנים שלא נשארים לנצח, כאלו שיצאו מהתנור כדי לפזר ריח טוב, כאלו שבאו לשמח , כאלו שמותר לקטוף ולהניח ליד הקפה.
לבצק השמרים:
2 כפות שמרים
1 כוס חלב פושר או מים
4 כפות סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה רכה
3 ביצים
3.5 כוסות קמח
2 כפות שמרים
1 כוס חלב פושר או מים
4 כפות סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה רכה
3 ביצים
3.5 כוסות קמח
מלית :
2 ביצים
150 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס קקא
1/2 כף קינמון
1 כפית תמצית וניל
3 כפות קמח תופח
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
לסירופ: לבשל על אש קטנה כ- 10 דקות תוך כדי ערבוב
1 כוס מים
3/4 כוס סוכר
1 כף מיץ לימו
אופן הכנת המלית :
1. ממיסים בפולסים בקערת מיקרוגל את החמאה, הסוכר והשוקולד.
2. מערבבים היטב וטורפים את הביצים אל התערובת .
3. מוסיפים את הקינמון, המלח, הווניל והקקאו ומערבבים
4. מקפלים את הקמח אל התערובת ומעבירים למקרר ל- 20 דקות
.הכנת הבצק :
1. לשים יחד את כל חומרי הבצק מלבד החמאה, כשהבצק מתגבש מרדדים קלות על משטח מקומח את הבצק לעלה ומורחים עליו את החמאה, מגלגלים את הבצק לגלילה גדולה ומניחים בקערה עטופה בניילון לפחות ל- 4 שעות במקרר.לאחר מכן, מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי של כחצי ס"מ .
2. מורחים על כל העלה את מלית הבראוניז
3. מגלגלים את העלה בצורה מהודקת וחותכים לשושנים ברוחב של כ- 4 ס"מ
4. מניחים בצמידות בתבנית .
5. מתפיחים חצי שעה מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה ולאחר האפייה מברישים את העוגה בעודה חמה בסירופ.