דילוג לתוכן הראשי

חמין ספגטי


קצה של כל דבר הוא טריקי, הוא טריקי הוא טריקי כי הוא מסמן גבולות, הוא טריקי כי לנו תמיד יש נטייה לחצות גבולות .
קצה הוא טריקי כי לפעמים הוא מסמל גם סוף של משהו, רגע כזה שבו מרגישים שהגענו את הקצה, שאין יותר רצון, או לאן להמשיך משם .
קצה לפעמים מסמל גם הצלחה כלשהיא כי היא אומרת שהצלחנו להגיע עד לשם.
בעולם בו הכל דיגיטלי, בעולם בו הכל מצטלם יפה והכל נראה מושלם, אנחנו נוטים לפעמים לשכוח מה חשוב באמת, אנחנו נוטים לפעמים לשכוח שגם לא מושלם הוא יפה, שגם לא מושלם הוא טוב ולפעמים אפילו טוב יותר. 
חמים ספגטי בתיק אוכל שלנו, כזה שלקח לו זמן להיות מי שהוא, כזה עם קצוות חרוכים וקריספיים, כזה שמזכיר לנו שקצה של משהו לפעמים יכול להיות הדבר הכי טוב שיש.
תיק אוכל מכריזים רשמית על פתיחת החורף אצלנו J.





חמין ספגטי

קל, 10 שעות אפייה, 5 מנות 
מצרכים :
1 חבילת ספגטי עבה 
5 יחידות ירכיים\ שוקיים  ( ניתן להחליף את חתיכות העוף בחתיכות של אסאדו עם עצם)
5 שיני שום פרוסות
1 בצל קטן קצוץ
1 כף סילאן
1/2 כף מלח
1/2 כף פפריקה.
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כוסות עגבניות מרוסקות
6 כפות שמן זית  
1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים
ביצים לפי מספר האנשים שטופות היטב לא מבושלות .

תערובת תיבול לעוף:
1/2 כף כמון
1/2 כף שום גבישי\ אבקת שום
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף גדושה פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:
1.      בסיר עמוק עם מים רותחים וכף מלח מבשלים את הספגטי מחצית מזן הבישול שכתוב על האריזה ומסננים .
2.      לאחר הסינון מעבירים לקערה גדולה ומערבבים עם העגבניות המרוסקות , השום, המלח, הפלפל השחור, הבזיליקום  והפפריקה.
3.      עוטפים את כל חלקי העוף היטב בתערובת התבלינים.
4.      בסיר סוטאז' עמוק מעט מניחים 3 כפות שמן זית , צורבים היטב את העוף משני הצדדים כ- 8 דקות מכל צד.
5.      מכבים את האש ומסירים את העוף מהסיר, לאותו הסיר עם מיצי העוף מוסיפים  3 כפות שמן זית .
6.      משטחים את הספגטי בתוך הסיר ומדליקים שוב את האש. 
7.      דוחסים את העוף לתוך הספגטי ומניחים ביצים מעל.
8.      מוסיפים מים עד לכיסוי הספגטי והעוף, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
9.      עוטפים בנייר אפייה ומעל נייר אלומיניום ואופים 8-10  שעות בחום של 120 מעלות.




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא