יש דברים שאפשר רק לצפות בהם מהצד, לצפות ולא להתערב , יש דברים שידוע לכם בדיוק איך הם יתגלגלו ואין לכם את היכולת לעשות עם זה כלום.
כל תחילת יום כיפור יש את התחושה הזאת באוויר , תחושה של משהו חדש שעומד לקרות, תחושהשל התחלה נקייה יותר, טובה יותר, אין לנו את היכולת לצפות מה תביא איתה אותה השנה, כמו שאין לנו את היכולת להתערב בדברים שהיא תביא איתה.
כל מה שנשאר לנו זה לקבל את השנה החדשה בחיוך, לקוות שהיא תביא איתה רק דברים טובים ולהתחיל אותה בטוב.
בישקוטי כמו של סבתא בתיק האוכל שלנו.
עטוף במתיקות וקצת קשיחות, כזה שהכי כיף לטבול בקפה, או בתה, כזה שמבטיח התחלה מתוקה לשנה החדשה.
3 כוסות קמח לבן
1כפית אבקת אפייה
4 ביצים - טרופות
1+1/4 כוס סוכר לבן
1 כוס אגוזי לוז - לא קלויים/ שקדים
1 כוס חמוציות
1 כוס פקאן לא קלוי
1 כף ברנדי
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר מומס ושקית זילוף
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסוכר יחד.
יוצרים גומה במרכז ומניחים את הביצים הטרופות יחד עם הברנדי, החמוציות, השקדים והפקאן.
בעזרת ידיים רטובות מערבבים ויוצרים 2-3 כיכרות ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
אופים כחצי שעה בחום של 170 מעלות עד להשחמה של הכיכרות.
מצננים ופורסים בסכין לחם בצורה אלכסונית.
מניחים על 2 תבניות מרופדות נייר אפייה ואופים אפייה שנייה בחום של 150 מעלות במשך 20 – 30 דקות נוספות (עד הזהבה).
ממיסים את השוקולד המריר על באן מארי, או במיקרוגל בפולסים ומזלפים בעזרת שקית זילוף פסים מעל הבישקוטי,
מצננים ומאחסנים בקופסא אטומה.