דילוג לתוכן הראשי

עקיצת הדבורה‎


שוק בלונדון וקור שחודר 2 חולצות , מעיל ושני זוגות מכנסיים.
דוכנים ענקיים של אוכל מכל העולם ודוכן קטן של מאפים.
בירה ביד אחת וצעדים לכיוון אותו דוכן, המוכר הזקן חייך אלי ועוד לפני שביקשתי משהו חתך פרוסת עוגה הניח על קרטון ואמר לי באנגלית עם מבטא מקסים: " שיהיה לך מתוק תמיד".
זו הייתה עוגת עקיצת הדבורה , אבל קצת שונה, מרקם קצת אחר , פחות נוקשה יותר מקבל, מקבל את הסירופ שעטף אותה, עמוס בקרם ושקדים קלויים וזה היה ביס מושלם, זה היה ביס שגורם ישר לחיוך.
שנה חדשה בפתח והחלטות חדשות, הרבה מהן, מה עוד להגשים, מה עוד לעשות, איזה אנשים נשמור בחיים שלנו ואת מי נשחרר, כדי להתחיל שנה חדשה באמת ומה יעשה אותנו באמת מאושרים.
שנה שבה כולם מאחלים חג שמח ואני רק מחכה לקרירות של הערב, זאת שמסמלת את סוף הקיץ ותחילת הקור. 
עוגת עקיצת הדבורה מונחת על ארגז בתיק האוכל שלנו, ארגז שהכיל את כל השנה הזאת ועוגה שסימלה את תחילת השנה החדשה שלנו, כזאת שבא לנו לפרוס ורק להגיד לכם, שיהיה לכם מתוק.



עקיצת הדבורה
מצרכים לעוגה בקוטר 26
אביזרים נדרשים : 2 תבניות בקוטר זהה עגולות- ניתן להשתמש בתבניות קרטון חד פעמיות נמוכות
4 ביצים
כפית שמרים
100 גרם חמאה מומסת
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית שקדים
3/4 כוס חלב פושר
מצרכים לציפוי העוגה:
1 ביצה טרופה
100 גרם שקדים פרוסיים מולבנים לא קלויים



מצרכים לקרם:
1 כוס חלב 
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
1 חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל
מצרכים לסירופ:
1/2 כוס מייפל
3/4 כוס מים
1 כפית קליפת לימון מגוררת דק

אופן ההכנה:
בקערה מערבים יחד את הקמח עם השמרים , הסוכר ואבקת האפייה.
מערבבים בקערה נפרדת את הביצים עם החמאה והחלב ומוסיפים לקערת הקמח שערבבנו.
מערבבים בעזרת כף עץ או בעזרת לישה במיקסר עם וו לישה.
מתקבל בצק רך מאוד ולא יציב.
משמנים ומרפדים 2 תבניות עגולות בקוטר זהה בנייר אפייה.
שופכים מחצית מהמסה בכל תבנית, משטחים ומניחים להתפחה של שעה.
אופים את 2 התבניות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות .
לאחר 20 דקות מוציאים עוגה אחת מברישים אותה בביצה טרופה ומפזרים מעליה שקדים .
מחזירים לתנור לאפייה נוספת של 10 דקות בחום של 170 מעלות.
בזמן שהעוגה בתנור מרתיחים יחד את מרכיבי הסירופ ומצננים אותו.
כשהעוגה יוצאת מהתנור וכשהיא עדיין חמה שופכים מהסירופ על 2 העוגות ומצננים בטמפ' החדר.
מקציפים יחד את מרכיבי המלית ומרכיבים את העוגה.
מניחים את העוגה ללא השקדים על צלחת , מזלפים מעל את הקרם ומניחים בזהירות מעל את העוגה עם השקדים מעל.

* הערה אפשר להכין את העוגה בגרסת פרווה ע"י המרה של החמאה בשמן קוקוס, המרת השמנת בקצפת צמחית  והמרה של החלב בקרם קוקוס




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא