דילוג לתוכן הראשי
יש משפט שאומר ש"החיים לא מגיעים עם חוברת הוראות", החיים לא מגיעים עם הדרכה איך ומה לעשות או להחליט בכל רגע נתון, החיים מציבים בפנינו אתגרים, משימות, החלטות שבלב, החיים מאתגרים אותנו כל יום מחדש וזה מה שטוב בהם, זה מה שעושה את החיים ליותר מעניינים, זה מה שגורם לנו להיות טובים יותר, חזקים יותר, מקוריים יותר.
החיים מניחים בפנינו כל יום עוד קצת, עוד קצת שמחה, עוד קצת עצב, עוד קצת מכשולים ועוד קצת הצלחות, החיים נותנים לנו להתגלגל בתוכם, אנחנו רק צריכים להחליט לאיזה צד אנחנו בוחרים להתגלגל.
במיוחד לסופ"ש סיר מלא בגלגולים, רולדת בשר מגולגלת עם מלית, בצלים מגולגלים  ואנחנו שהבנו שיש הרבה מעבר בתוך הסיר הזה, שיש בו גם החלטה, החלטה להתגלגל עם החיים ולראות לאן הם יובילו אותנו, ככה בלי חוברת הדרכה.



רולדת בשר ממולא ובצלים ממולאים

לרולדת הבשר
לאוהבי הבקר: קילו סינטה פרוס לאורכו ומשוטח
לאוהבי ההודו: קילו שווארמה  פרוסה לאורכה
למלית:
2 כוסות אורז בסמטי לאחר בישול
1 בצל קצוץ דק
כף שמן זית
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס חמוציות מיובשות
כפית פלפל שחור
כפית מלח
כפית כורכום
כפית כמון
3 בצלים גדולים שחצינו עד לאמצע ובישלנו 20 דקות במים, מפורקים לעלים למילוי
לסיר:
כוס שזיפים מיובשים מגולענים
2 גזרים קלופים חתוכים לרצועות עבות
2 גבעולי סלרי ללא העלים חתוכים לרבעים
לרוטב:
מים עד לכיסוי הבשר
רבע כוס שמן זית
כפית מלח
כפית כורכום
כף בהרט
3 כפות סילאן
כפית פלפל שחור גרוס
רבע כוס יין אדום


ההכנה:
מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית, משטחים חלק מהמלית על הבשר המשוטח ומגלגלים לרולדה, סוגרים את הרולדה בעזרת חוט קשירה , או בעזרת שיפודים\ קיסמים.
את המלית שנשארה ממלאים בעלי הבצל שבישלנו ומניחים בצד.
לוקחים 3 כפות מרבע כוס השמן שיועד לרוטב ומניחים בסיר סוטאז', מחממים מעט את השמן ומניחים את רולדת הבשר, אוטמים אותה מכל הצדדים כ- 3 דקות מכל צד עד שהיא משחימה מעט.
( ניתן לכסות את הסיר בין היפוך הבשר כדי להימנע מהתזות של נוזלים\ שמן).
מכבים את האש ומתחילים לסדר סביב רולדת הבשר את הבצלים הממולאים שהכנו מראש וביניהם את גבעולי הסלרי , הגזרים והשזיפים המיובשים.
מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב מלבד המים ושופכים מעל הכל , מחזירים לאש ללהבה בינונית ומכסים במים עד לכיסוי הבשר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות בכיסוי חלקי.
לאחר 20 דקות מסירים מהאש ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לחצי שעה נוספת.
יש להקפיד לכסות את הסיר בנייר אלומיניום ואת ידיות הסיר גם כן אם הוא אינו מתאים לתנור.
לקראת סוף האפייה ניתן להסיר את נייר האלומיניום לקבלת צבע שחום.

* סיר הסוטאז' שמתאים גם לתנור - GALA שופרסל.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא