יש משפט שאומר ש"החיים לא מגיעים עם חוברת הוראות", החיים לא מגיעים עם הדרכה איך ומה לעשות או להחליט בכל רגע נתון, החיים מציבים בפנינו אתגרים, משימות, החלטות שבלב, החיים מאתגרים אותנו כל יום מחדש וזה מה שטוב בהם, זה מה שעושה את החיים ליותר מעניינים, זה מה שגורם לנו להיות טובים יותר, חזקים יותר, מקוריים יותר.
החיים מניחים בפנינו כל יום עוד קצת, עוד קצת שמחה, עוד קצת עצב, עוד קצת מכשולים ועוד קצת הצלחות, החיים נותנים לנו להתגלגל בתוכם, אנחנו רק צריכים להחליט לאיזה צד אנחנו בוחרים להתגלגל.
במיוחד לסופ"ש סיר מלא בגלגולים, רולדת בשר מגולגלת עם מלית, בצלים מגולגלים ואנחנו שהבנו שיש הרבה מעבר בתוך הסיר הזה, שיש בו גם החלטה, החלטה להתגלגל עם החיים ולראות לאן הם יובילו אותנו, ככה בלי חוברת הדרכה.
רולדת בשר ממולא ובצלים ממולאים
לרולדת הבשר
לאוהבי הבקר: קילו סינטה פרוס לאורכו ומשוטח
לאוהבי ההודו: קילו שווארמה פרוסה לאורכה
למלית:
2 כוסות אורז בסמטי לאחר בישול
1 בצל קצוץ דק
כף שמן זית
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס חמוציות מיובשות
כפית פלפל שחור
כפית מלח
כפית כורכום
כפית כמון
3 בצלים גדולים שחצינו עד לאמצע ובישלנו 20 דקות במים, מפורקים לעלים למילוי
לסיר:
כוס שזיפים מיובשים מגולענים
2 גזרים קלופים חתוכים לרצועות עבות
2 גבעולי סלרי ללא העלים חתוכים לרבעים
לרוטב:
מים עד לכיסוי הבשר
רבע כוס שמן זית
כפית מלח
כפית כורכום
כף בהרט
3 כפות סילאן
כפית פלפל שחור גרוס
רבע כוס יין אדום
ההכנה:
מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית, משטחים חלק מהמלית על הבשר המשוטח ומגלגלים לרולדה, סוגרים את הרולדה בעזרת חוט קשירה , או בעזרת שיפודים\ קיסמים.
את המלית שנשארה ממלאים בעלי הבצל שבישלנו ומניחים בצד.
לוקחים 3 כפות מרבע כוס השמן שיועד לרוטב ומניחים בסיר סוטאז', מחממים מעט את השמן ומניחים את רולדת הבשר, אוטמים אותה מכל הצדדים כ- 3 דקות מכל צד עד שהיא משחימה מעט.
( ניתן לכסות את הסיר בין היפוך הבשר כדי להימנע מהתזות של נוזלים\ שמן).
מכבים את האש ומתחילים לסדר סביב רולדת הבשר את הבצלים הממולאים שהכנו מראש וביניהם את גבעולי הסלרי , הגזרים והשזיפים המיובשים.
מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב מלבד המים ושופכים מעל הכל , מחזירים לאש ללהבה בינונית ומכסים במים עד לכיסוי הבשר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות בכיסוי חלקי.
לאחר 20 דקות מסירים מהאש ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לחצי שעה נוספת.
יש להקפיד לכסות את הסיר בנייר אלומיניום ואת ידיות הסיר גם כן אם הוא אינו מתאים לתנור.
לקראת סוף האפייה ניתן להסיר את נייר האלומיניום לקבלת צבע שחום.
* סיר הסוטאז' שמתאים גם לתנור - GALA שופרסל.