סוגרים שנה, 2016 הייתה רוויה, רוויה בחוויות, רוויה בשמחה, בעצב, בצחוק, בדמעות.
בלמידה, בהחלטות, בהבנה חדשה ובקבלה, קבלה שדברים שמגיעים אלינו לחיים מגיעים מסיבה מסוימת, מגיעים כי הם נלמדים אותנו להיות חזקים יותר, להתמודד, 2016 לימדה אותנו להגשים חלומות, לצעוק אותם בקול ולהילחם עליהם.
שנה מתחילה ונסגרת ואחת מגיעה מיד אחריה, שנה עגולה בדיוק כמו מעגל החיים, בדיוק כמו המעגליות של החיים שלנו, בדיוק כמו העוגה שמונחת על השולחן שלנו, עיגולים, עיגולים שמרכיבים אחד שלם ועגול אחד מתוק, כי ככה זה בחיים, תעשה טוב תקבל טוב, תפזר מתוק מסביב תקבל מתוק בפנים,החיים הם לא שנה שמתחילה ונגמרת החיים שלנו הם רצף של דברים שמרכיבים את היום שלנו, אז תהיו טובים :)
שנה טובה מאינס ואפיק.
עוגת שמרים שושנים עם גבינה ופטל
עוגה בקוטר 26
לבצק:
4 כוסות קמח
20 גרם שמרים
5 כפות סוכר
1 כוס חלב פושר
2 ביצים+ 1 חלמון
כפית גרידת לימון
130 גרם חמאה מומסת
למלית :
200 גרם ריקוטה
100 גרם גבינה למילוי חסרת טעם- יש בכל סופר
כפית תמצית וניל
כפית גרידת לימון
1 ביצה
6 כפות אבקת סוכר
100 גרם פטל\ פירות יער קפואים מופשרים
לציפוי: ביצה טרופה
ציפוי לאחר האפייה: דבש\ סילאן מהול במעט מים חמים
ההכנה:
מערבבים בעקרה את הקמח השמרים והסוכר, יוצרים גומה ומכניסים את שאר החומרים, לשים ידנית או במיקסר עם וו לישה עד לבצק אחיד , מעבירים ללילה או לפחות לארבע שחות תפיחה במקרר בקערה עטופה בניילון.
מערבבים יחד את כל חומרי המלית מלבד הפטל
לאחר זמן ההתפחה מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל עלה על משטח מקומח, מורחים ממלית הגבינה ומניחים לרוחבו של כל עלה פטל בשורה, מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים לחתיכות בעובי של כ- 3-5 ס"מ.
מניחים בתבנית משומנת כשהצד החתוך כלפי מעלה ומשטחים מעט בעזרת כף היד.
מתפיחים כ- 40 דקות ומצפים בביצה טרופה.
אופים בחום של 180 מעלות כ- 35 דקות
מצפים בסילאן או בדבש מהול במים.