דילוג לתוכן הראשי

מאפים מבצק גבינה במלית חציל וגבינות




הטעם עושה את הכל הריח הוא זה שמלווה אותו, הבוקר שהתחיל מוקדם, בצק הגבינה שלשתי והכנסתי למקרר, החציל שהוא קלה ושפיזר ריח בכל הבית.
הצורה של המאפים שהגיעה באותו הרגע שבו רידדתי את הבצק.
הציפוי שהוא מרח באדיקות על המאפים, הזעתר שהוא פיזר.
המאפים השחומים שעשו את דרכם לשולחן החג שלנו, אלו שכ"כ קשה להספיק לנשנש, חגים הם זיכרונות, זיכרונות של משפחה, של צחוק, של שולחן חג לבן בגינה, של כתר פרחים לבן שאמא מכינה לי כל חג, זיכרונות של טעם.. שיהיה חג שמח!




רכיבים:
גביע של גבינה לבנה 5% ( 250 גרם)
 100 
גרם גבינת קשקבל מגוררת
200 
 גרם חמאה רכה
 3 
כוסות קמח תופח
 1 
כפית שטוחה מלח
 1 ביצה
  חצי כפית מלח

 ביצה טרופה לציפוי.
 2 כפות זעתר טחון לציפוי


  להכנת הבצק:

לשים הכל לבצק אחיד לפי הסדר הבא: גבינות, ביצה, מלח, חמאה ואח"כ הקמח
מקררים את התערובת במקרר כחצי שעה.

למלית:
 250 גרם גבינה ללא טעם ( כנען\ טוב טעם)
1 חציל קלוי מקולף ומסונן מנוזלים
 חצי כוס עלי אורגנו טריים או כפית אורגנו יבש
 כפית שטוחה מלח
 מעט פלפל שחור גרוס

ההכנה:

לאחר קירור הבצק מחלקים את הבצק ל- 2, מרדדים כל חלק בצק לעלה מלבני עד כמה שאפשר על משטח מקומח. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ומשתדלים ששני חלקי הבצק יהיו שווים בגודלם עד כמה שאפשר.
מערבבים את כל חומרי המלית ומורחים הכל על עלה אחד, מכסים  בעלה הבצק השני ומהדקים בעדינות עם קצוות האצבעות.

בעזרת סכין חדה או גלגלת חותכים רצועות ברוחב של 2-3 ס"מ.
כל רצועה מסלסלים מעט בזהירות עם המלית ומגלגלים למעיין "שושנה". מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה מצפים בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט זעתר טחון.
אופים בחום של 180 מעלות עד שהמאפים משחימים – בערך -25 דקות .מגישים חם לצד גבינות וסלט.







פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא