דילוג לתוכן הראשי

כרוב ממולא בסגנון דרוזי


שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות.
הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו.


מצרכים:
1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים
כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי)
כף בהרט
חצי כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
5 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
חצי כוס אורז
כוס מים
1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ
חצי כפית קינמון
100 גרם חמוציות מיובשות
מיץ מלימון אחד
חצי כפית כורכום
כף בהרט לרוטב
חצי קילו בשר בקר טרי טחון
ההכנה:
חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב
מרתיחים מים בסיר גדול – כחצי ממנו גובה המים ומוסיפים את הכרוב 5- 10 דקות עד שהעלים מתרככים, מסירים בעדינות את הכרוב מהסיר ומפרקים לעלים.
לכל עלה יש "וריד" חלק עבה בראשו, מסירים אותו בעדינות כדי שיקל על גלגול העלה.
בסיר נפרד מניחים כוס מים וחצי כוס אורז, מערבבים, מחכים לרתיחה ומנמיכים את האש עד שהנוזלים נספגים באורז ( האורז עובר בעצם חצי בישול), מצננים ומעבירים לקערה גדולה.
במחבת רחבה מטגנים את הבצל עם  כף שמן זית, הבשר הטחון, המלח, הפלפל והבהרט כ- 5 דקות, מסירים מהאש ומוסיפים לקערת האורז.
מוסיפים גם את הסלרי הקצוץ, חצי מכמות החמוציות המיובשות והקינמון.
מניחים על צלחת עלה של כרוב , מניחים כף נדיבה מהמלית מגלגלים את 2 קצוות העלה כלפי פנים ואז את החלק העליון של העלה, מניחים את העלה המגולגל בסיר רחב כשהחלק הפתוח מופנה כלפי מטה, חוזרים על הפעולה עם שאר העלים והמלית ומניחים אותם בצפיפות.
מפזרים מעל חמוציות. ומכסים במים עד ס"מ מעל גובה הכרוב, מניחים את הסיר על אש גבוהה עד לרתיחה ומנמיכים את האש.
בקערית קטנה מערבבים יחד כף בהרט, 4 כפות שמן זית, כף אבקת מרק, מיץ מלימון שלם, חצי כפית כורכום, שופכים את תכולת הקערית מעל הממולאים, מכסים את הסיר חלקים ומבשלים בחום נמוך כ- 40 דקות עד שכמעט ולא נשארים נוזלים והרוטב מצטמצם.







פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה