פסטה שמביאה את האביב
כפר קטן בצפון איטליה אישה מבוגרת עם ידיים של בשלנית, כאלה שלשו ערבבו והכינו פסטה מאהבה. אני בנעלי אצבע צמה ובנדנה מצטרפת אליה בחיוך כשהיא מציעה לי בתנועות ידיים להכין איתה בצק, ישבנו בערב מוקפים בפרחים ומוזיקה איטלקית ישנה לפסטה היה טעם מיוחד באותו היום. בדרך חזרה המזוודה הייתה כבדה יותר, שקיות של פסטות בשלל צבעים וצורות שרק ביקשו להגיע איתי לארץ, הכניסה לדירה הייתה מוקפת בפרחים, האביב כבר פה בכל יופיו ואז הכנתי שקית פסטה שהצורה שלה קרצה לי יותר מכולן, פסטה עם צבעים שמקיפים אותה, פסטה שתזכיר לי את אותם פרחים, פסטה שאח"כ נקרא לה הפסטה של האביב, פסטה עם טוויסט קטן ששידרג אותה, הוא לקח את המחבת והעביר אותה לצלחת ענקית הרקע מסביב היה כחול, הצבע המושלם, ממבט מלמעלה היה נראה ששמים כחולים עוטפים את הפסטה הצבעונית שלנו, האביב כבר פה על השולחן שלנו, פסטת האביב.
לפסטה:
500 גרם פסטה בכל צורה שאוהבים
כוס של שעועית ירוקה – אפשר קפואה
4 בצלים ירוקים ( את החלק הלבן לחתוך קטן ואת החלק הירוק לחתוך לחתיכות ארוכות באורך של 4 ס"מ לפחות.
3 שיני שום פרוסות
2 כוסות של עגבניות שרי חצויות או מסומנות בעזרת סכין ב- X למעלה
כוס של זיתי קלמטה מגולענים חצי כוס של עלי בזיליקום טריים \ אורגנו
שמן זית
מלח
פלפל
3 כפות טחינה מעורבבות עם חצי כוס מים.
ההכנה:
מרתיחים את הפסטה לפי הוראות יצרן, מסננים ומניחים בצד.
מרתיחים את השעועית הירוקה 10 דקות ומעבירים למים קרים לצינון
במחבת רחבה מאוד שמים 5 כפות שמן זית ואת הבצל הירוק והעגבניות מטגנים כ- 5 דקות ומוסיפים את השום, מלח - פלפל, הזיתים והשעועית ממשיכים לטגן עוד 5 דקות מוסיפים רבע כוס מים וכשהכל רותח מוסיפים את הפסטה מערבבים בעזרת 2 כפות גדולות, מוסיפים את הטחינה המהולה במים ומערבבים מעל האש כשלוש דקות נוספות ( הנוזלים אמורים להתאדות כמעט לגמרי)
מסירים מהאש ומוסיפים עלים טריים של אורגנו \ בזיליקום ובצל ירוק.