דילוג לתוכן הראשי

עוגות שמרים גבינה ושוקולד


הבוקר שאחרי, הבוקר שאחרי החג, הבוקר בו הוצאנו את הקמח ממחבואו, הבוקר בו הוא קנה גבינה ושוקולד. הבוקר בו הוצאתי מלא קערות והתחלתי להתפיח בצקים , הבוקר בו השמש הופיעה ונעלמה כאילו ומשחקת איתנו מחבואים, כבר תקופה מסויימת שאני קמה והמשפט הראשון שאני אומרת הוא "בוקר טוב עולם", מעין ברכה אישית שלי לעולם  כל בוקר מחדש.
תנור חדש התחמם לו והם חיכו לתורם להיכנס לתנור, ריח של מאפים מתוקים וגבינה התפזר לו בכל הבית, ריח של התחלות חדשות, מתוקות יותר, הוא הכין 2 כוסות קפה אני הוצאתי את המאפים,  עכשיו אפשר להגיד בוקר טוב עולם J




לבצק:
3 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
3 ביצים
120 גרם חמאה מרוככת
חצי כוס חלב פושר


למלית:
500 גרם גבינת כנען
כף קורנפלור
ביצה אחת
כפית תמצית וניל
120 גרם אבקת סוכר
150 גרם שוקולד מריר או חלב חתוך לקוביות
כפית גררת קליפת לימון

לציפוי: ביצה טרופה

לציפוי לאחר האפייה:
 סירופ מייפל או סירופ סוכר שמבשלים על הגז ( חצי כוס סוכר + 3/4 כוס מים)


ההכנה:
מערבבים בקערה גדולה קמח שמרים וסוכר, יוצרים גומה. בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצים והחמאה ומוסיפים לגומה, מוסיפים את החלב הפושר ולשים לבצק רך וגמיש אם יש צורך מוסיפים עוד רבע כוס חלב.
לאחר שהבצק אחיד מעבירים לקערה ומכסים בניילון , מניחים להתפחה לשעה וחצי בטמפ', החדר.
לאחר שהבצק תפח מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי המלית מלבד השוקולד.
מחלקים את הבצק לעשרה כדורים, מרדדים  כל כדור לעלה עגול בעובי של חצי ס"מ. בעזרת סכין חותכים "פסים " בעובי של אצבע  באורך של רבע מעלה הבצק, על 4\3 מהבצק שנותר מורחים את מלית הגבינה ומפזרים בתחילת העלה לפני הגלגול שורה דקה של שברי שוקולד, מגלגלים לכרוכית עד הקטע של "הפסים החתוכים, לאחר מכן מגלגלים כל פס בצק חתוך סביב הבצק כך שנוצרת צורה של כרוכית ארוכה עליה פסי בצק מגולגלים, מהדקים את הקצוות של הבצק ומקפלים לצורה של חצי ירח.
הערה: ניתן לגלגל כל עלה בצק עם המלית ללא החיתוכים ואח"כ לקפל לצורה של חצי ירח , זה ייתן את אותה התוצאה מלבד מראה פסי הבצק על המאפה.
מניחים את המאפים על 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה, מניחים להתפחה בחדר כ- 30 דקות ואופים בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות או עד שהמאפים משחימים.

לאחר האפייה מושחים את המאפים בסירופ, לאחר צינון מלא ניתן להקפיא את המאפים בתוך שקית אטומה.




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא