דילוג לתוכן הראשי

מרק ראמן‎

כמו הרבה מאכלים ביפן גם לראמן יש גרסאות שונות ואותות כבוד לזה שמכין אותו, העקרון זהה ציר עמוק בו מוסיפים טעמים, בסופו מתקבל מרק המוגש בקערה עם מלא צבעים בתוכה, "נערת הראמן" סיפורה של בחורה אמריקאית שלמדה את הסוד והדרך לראמן המושלם-"צבעים הם כמו חלומות אם תנסי לשחזר אותם רק תתאכזבי, אין קערת ראמן דומה לקודמתה", כשהאדם הלוגם את המרק מוציא רגש בין אם חיוך ,או בכי אז יודעים שהצלחנו לגעת במשהו עמוק בפנים. כל הנסיונות שלי למרק הראמן המושלם הביאו למרק בטעם שונה בכל פעם, הפעם בה הכנתי את המרק מוקדם בבוקר כשהכל עוד שקט, והבית מלא בריחות עמוקים, הרגע בו הרכבתי את קערת הראמן זה אותו הרגע שהמרק קיבל טעם אחר, הטעם שחיפשתי , חורף חם בתיק האוכל שלנו...



למרק:

4 כפות מיסו
חביל אטריות לראמן או אטריות ביצים
 חבילת נבטים
צרור עלי בוקצוי או תרד שמאדים כ- 5 דקות
ביצים קשות לפי מספר הסועדים 
חבילת נבטים
חצי כוס בוטנים קלויים
פטריות שיטאקי מיובשות שהושרו במים חמים
1 אצת קומבו- אפשר גם בלי- שהושרתה במים חמים
1 כף שמן שומשום
כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
כף סויה
רבע כוס נצרי במבוק - לא חובה
מעט מלח
חצי קילו גרונות עוף\ הודו לציר המרק
פרגיות לפי מספר הסועדים שצולים מראש על מחבת עם מעט טריאקי
 כ- 2 ליטר מים
ההכנה: 
בסיר מניחים את כף שמן השומשום ואת פרוסות הכרישה והג'ינגר, מערבבים כ- 2 דקות ומוסיפים את גרונות העוף, נצרי הבמבוק והמים,  מוסיפים את המיסו ואצת הקומבו ומבשלים בין שעתיים לשלוש  ברבע שעה האחרונה לבישול מוסיפים את פטריות השיטאקי והסויה.
הרכבת המרק:
משרים את האטריות במים רותחים ומסננים , מניחים בקערה, מניחים בכל קערה פרגית צלויה פרוסה לרצועות בעובי של כ- 2-3 ס"מ.
מסדרים את התרד המאודה ואת הפטריות, מוסיפים את נוזל המרק ומפזרים מעל נבטים ובוטנים קלויים , מגישים עם ביצה קשה חצויה ל- 2 והמון אהבה.




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה