דילוג לתוכן הראשי

בורקס טורקי


שולחן גדול לבן שהוא פתח במרכז המטבח. סינר לבן, שיער אסוף, צמיד עור דק ביד אחת, צמידי זהב של סבתא ביד השנייה, 2 כוסות של תה, צלחת אננס טרי שהגיע מהצפון, מוזיקה ברקע ושעה כזאת בין בוקר לצהרים. סיפורים קצרים, בדיחות קטנות על משולשים ושבלולים ומתכון לבורקס טורקי שקיבלתי.
 הרגע בו פותחים כדור בצק לעלה דק על השולחן, הרגע בו קולטים כמה דק    ועדין יכול להיות בצק, בדיוק כמונו, עדינות שיכולה להוביל לקרע או למשהו שלם, הרגע בו ממלאים את מה שאוהבים בתוק כיסוי דק ועדין על שולחן לבן וגדול, סוג של התחלות חדשות.  זה לא באמת משנה באיזה צורה עוטפים את הכל מה שמשנה זה מה שבפנים.  

 לבצק:

4\1 +2 כוסות מים

4\3 כוס מי סודה

1 כפית מלח

1 קילו קמח

שמן קנולה לכיסוי הבצק  

למלית: אופציות לכמה מליות

מלית 1:

מטגנים במחבת כ- 3 דקות 2 כוסות עלי תרד עם בצל קצוץ מלח ופלפל מסירים מהאש ומערבבים עם 500 גרם גבינה בולגרית.



מלית 2 : מטגנים במחבת עם מעט שמן 500 גרם בשר בקר טחון ובצל קצוץ, מוסיפים מלח ופלפל ומעט כמון.

מסירים מהאש לאחר שהבשר השחים. מרתיחים 2 ביצים קשות חותכים לקוביות ומערבבים בתערובת הבשר.



מלית 3: מרתיחים 3 תפוחי אדמה, מרסקים בקערה, מטגנים בנפרד 2 בצלים קצוצים ומוסיפים מלח ופלפל ומערבבים במלית תפ"א.






ההכנה:
לשים ביד או במיקסר את הקמח, המלח, הסודה ושתי כוסות מים לבצק גמיש – אם יש צורך מוסיפים עוד כרבע כוס מים.
לאחר מכן לוקחים תבנית גדולה ועמוקה יחסית ( ניתן להשתמש בחד פעמית גדולה) ומחלקים את הבצק לכדורים , 10-12 כדורים.
מניחים בתבנית ומכסים בשמן קנולה – מטרת השמן היא לעטוף את הבצק לגמישותו ולא להחדירו לבצק.
נותנים לבצק לנוח בשמן שעה- שעתיים.
לאחר מכן על משטח רחב פותחים כל כדור בצק לעלה דק ניתן להיעזר במערוך בתחילה ולאחר מכן להשתמש בכפות הידיים להרחיב את גודל העלה בקצוות לעלה דק ככול האפשר.
לאחר מכן מקפלים את 2 קצוות העלה למרכז, מניחים מהמלית בקצה הרחב המחבר את 2 הקצוות ומגלגלים את המלית בתוך הבצק לכרוכית ( רולדה ) ולאחר מכן מגלגלים לצורת שבלול, ניתן באותה דרך לקפל את הבצק לצורת משולש או מרובע לאחר הקיפול הראשוני של 2 הקצוות למרכז.
מניחים את הבורקסים על תבנית מרופדת נייר אפייה ו מברישים בביצה.
אופים ב- 200 מעלות עד שהבורקס משחים – 25-30 דקות.


מניחים את כל השבלולים על ניר אפייה מברישים בביצה טרופה מפזרים
מגישים לצד ביצה קשה וירקות .






פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה