יד של אמא היא יד מיוחדת, יד של אמא היא יד מלטפת, אותה יד שידעה להוביל אותך לכל מקום, אותה היד שידעה לחבק היא אותה היד שמכינה את אותו בצק של בייגל ריחני, בייגל קטן שטובלים במים מתקתקים ואז אופים, בייגל שמשאיר טעם של עוד,,,
הפעם הראשונה שטעמתי אותו הייתה בדירה הקודמת שלו בתל אביב, הוא חימם בייגל קפוא בתנור ואמר לי את זה את חייבת לטעום זה הבייגל של אמא!
הבייגל של שרה:
לבייגל:
קילו קמח
כף מלח
כף סוכר
2 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים פושרים ועוד כ- 3\4 כוס מים פושרים למקרה הצורך.
למים: 3 כוסות מים 3 כפות סילאן, שקית תמצית תה בטעם רגיל
להברשה: ביצה טרופה
לפיזור: מלח גס שומשום וזעתר
ההכנה:
מערבבים במיקסר את כל חומרי הבייגל או לשים ביד עד שמתקבל בצק אלסטי- הבצק אמור להיות קשה יחסית ולא רך
לאחר הלישה מתפיחים 10 דקות בדיוק ולא יותר
בזמן הזה מרתיחים את המים עם התה והסילאן
מחלקים את הבצק ל- 40 יחידות קטנות וממרדדים לרצועה ארוכה, מסובבים אותה משתי הקצוות וסוגרים לבייגל קטן בגודל צמיד.
לאחר שהמים רתחו מסירים מהאש וטובלים כל בייגל טבילה מהירה במים ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, חוזרים על הפעולה עם שאר היחידות.
מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל זעתר\ קצח\ שומשום\ מלח גס ואופים בחום של 200 מעלות עד שהבייגל משחים.
ניתן להקפיא לאחר האפייה ולחמם בתנור לפי הצורך.