דילוג לתוכן הראשי

אלו פראטה


הנסיעה למצפה לא רחוק מהעיר, הפגישה עם זוג חברים יוגיסטים שגרים שם, שיעור היוגה בשקיעה, ארוחת הערב שהצטרפה אל השקיעהף הלחם ההודי הממולא שהם הגישו עם טחינה ליד וסלט טרי, האויר הקר מסביב והתאוריה שלהם שמדברת על להנות מהאוכל תוך כדי נשימה עמוקה בין ביס לביס .
הביס הראשון מ"האלו פראטה " לחם ותפ"א ההודי שהם הכינו, הרגע בו עוצמים עיניים שנייה אחרי הביס ומרגישים בהודו, הידיעה שאני חייבת ללמוד להכין כזה בדיוק, שבוע אחרי במטבח , הוא צילם עוגה יפהפייה, אני הכנתי את אותן פיתות הודיות ממולאות, פרסנו אותם למשולשים, עצרנו הכל, לקחנו הפסקה וישבנו לאכול, ביס, נשימה עמוקה, ביס נוסף. הודו אצלנו בצלחת.





 
אלו פראטה
למלית:
 
2 תפ"א בינוניים מבושלים
1 בצל גדול קצוץ
1 בטטה מבושלת בינונית
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
1 כוס כוסברה קצוצה
1 כפית של פלפל צ'ילי חריף  גרוס
מלח לפי הטעם
1 כפית של גרעיני כוסברה יבשים כתושים
1 כפית שטוחה כמון
4 כפות שמן לטיגון
 
לבצק:
300 גרם קמח ובנוסף קמח למשטח העבודה
1 כפית שטוחה מלח
בערך כוס מים, תלוי בקמח הבצק צריך להיות רך אך לא דביק מידי
 
תרסיס שמן או שמן קנולה להברשה
 
 
ההכנה:
לשים את הבצק לבצק אחיד ומניחים בקערה בצד בינתיים מכינים את המלית
 מטגנים את  הבצל כ- 5 דקות ומוסיפים את כל התבלינים מלבד הכוסברה הטרייה, מוסיפים את תפ"א והבטטה ומועכים אותם אל הבצל, מסירים מהאש ומוסיפים  את כוס  הכוסברה הקצוצה.
מצננים לגמרי את המלית לפני שמתחילים לעבוד .
מקמחים היטב משטח ומחלקים את הבצק ל 6-8כדורים.
 
מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעלה מניחים במרכז העלה כדור שניצור מהמלית, , עוטפים את כדור המלית עם הבצק סוגרים לצורת כדור ומסירים את הבצק העודף מהסגירה, מקמחים היטב את הכדור ומרדדים בעדינות את הכדור כשהמלית בתוכו, מקפידים להפוך את כדור הבצק לצד השני על מנת להבטיח רידוד אחיד בו המלית מתפזרת היטב ולא "בורחת "מהבצק.
מרססים מחבת במעט שמן מניחים את העלה הממולא על המחבת  ומרססים בשמן את צידו העליון של העלה, אחרי דקה הופכים לצד השני, חוזרים על הפעולה פעמיים מצד לצד עד שהבצק משחים ונאפה במחבת.
חוזרים על פעולה עם שאר הכדורים.
מומלץ להגשה לצד טחינה ולימון או יוגורט .





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה