דילוג לתוכן הראשי

עוגיות חמאה בציפוי פרג\ קוקוס\ ברס


 קופסאות מקיפות אותנו בכל מקום                                                                                   
קופסאות של אוכל, של נעליים, של מסמכים, של קשקושים.
לכל קופסא יש תפקיד וכל קופסא יודעת היטב אם היא יכולה לשמור על מה שבפנים.
הקופסאות האהובות עליי הן אותן קופסאות שמגיעות האחת בתוך השנייה, קופסא בתוך קופסא בתוך קופסא עד שמגיעים לאותה קופסא קטנה שלא יכולה להכיל יותר כלום מלבד מי שהיא.
כמונו בדיוק, קופסא בתוך קופסא עם דרך עד שמגיעים לקופסא שמכילה הכל-הלב.
בלילה אפיתי אותן,עוגיות חמאה, גלילים עטופים באגוזי לוז מסוכרים( ברס), בפרג וקוקוס.
בבוקר הכנסתי לקופסא, קופסא שעשתה דרך ארוכה מהצפון עד לתל אביב, מהמונית, לרכבת, לסטודיו, לשרפרף העץ המיושן שהוא הניח בבוקר למחרת עם 2 כוסות קפה. 
בוקר, 2 כוסות קפה, השיר "יד ענוגה ברקע" וקופסא שמכילה בדיוק את הכל ...


 לעוגיות:
1 כוס של סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 חלמון ( לשמור את החלבון)
3 כוסות קמח
חצי כפית א.אפייה
3 כפות חלב ( ניתן להחליף במים לעוגיות פרווה)
200 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה(למעדיפים פרווה)
לציפוי
חלבון ביצה וכחצי כוס של תוספות ( ברס, פרג, קוקוס, בוטנים או שקדים טחונים)
 
ההכנה: 
לשים את כל החומרים לבצק רך ואם הבצק דביק  מידי ניתן להוסיף 2-3 כפות קמח
פורסים על השיש 3 חתיכות של ניילון נצמד, על כל חתיכה מניחים שליש מהבצק ויוצרים גליל ( אין חשש שהבצק רך, הוא מתקשה בהקפאה) , עוטפים כל גליל בניילון בנצמד וקושרים את הקצוות - בעצם יוצרים מעין נקניק וקושרים את קצוות הניילון . מקפיאים את הגלילים לשעתיים.
לאחר שעתיים משחררים כל גליל , מברישים בחלבון ומגלגלים בתוספות שאוהבים ( ברס, פרג, קוקוס, בוטנים או שקדים טחונים).
לאחר מכן חותכים בזהירות לעיגולים בעובי של כ- חצי ס"מ, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות ( יש לחמם את התנור מראש) 13 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור וממתינים לצינון מוחלט לפני שמשחררים את העוגיות מהתבנית.
שומרים בקופסא:)



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא