כיסים אמורים להחזיק, לא משנה מה יש בתוכם כיסים אמורים להחזיק, בעולם קיימים אלפי סוגים של כיסים, ויש את הכיס שלנו, הכיס הפנימי בו אנו חולקים סודות, מריבות, אכזבות, הצלחות ותוכניות. בהשראת אותו הכיס רצינו לחגוג השנה את ליל הסדר עם כיס מיוחד, כיס משפחתי עטוף בצבעים ממש כמו האביב, הכיס שיגרום לבני המשפחה להוציא את היד מהכיס ולהושיט יד.
אביב אצלנו בשולחן האוכל והכיס שלנו מלא, מלא בתבלינים, מלא בטעמים ומלא באהבה, חג אביב שמח מאינס ואפיק
לכיס ההודו ולמלית :
1 קילו של חזה הודו טרי
400 גרם כבד עוף טרי
2 בצלים קצוצים
5 שיני שום קצוצות
1 כוס של כוסברה קצוצה( למי שלא אוהב ניתן להחליף בפטרוזילה)
1 פלפל חריף קצוץ
1 כפית בהרט
מלח
פלפל לבן
3 כפות רכז רימונים
1 כף שטוחה כמון
לציפוי חזה ההודו: 3 כפות סילאן, 2 כפות פפריקה, מלח, 1 כפית של שום כתוש, מעט פלפל שחור גרוס.
1 כוס יין לבן חצי יבש
שמן זית
לתבנית הירקות:
6 לבבות ארטישוק טרי שבישלנו במים וכף מלח ל- 10 דקות
4 זוקיני בצבעים שונים פרוסים לחצאים לאורכם
1 בצל סגול חתוך לרבעים
3 גזרים חצויים לאורכם
3 פלפלים מתוקים בצבעים שונים חתוכים לרבעים
1 ראש של שום
1 לפת חתוכה לרבעים
ההכנה:
שוטפים היטב את חזה ההודו, מייבשים ובעזרת סכין רחבה יוצרים מעין "כיס" מהחלק הרחב אל החלק הצר, עוטפים היטב את חזה ההודו בתבלינים של הציפוי ומניחים בצד.
בשלב הזה מניחים את הירקות בתבנית, ממליחים מעט, מפלפלים ומערבבים עם מעט שמן זית, מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ( כחצי שעה ).
במחבת רחבה מטגנים את הבצלים והשום, מוסיפים את כבדי העוף, מטגנים את כבדי העוף ומוסיפים את התבלינים, רכז הרימונים והכוסברה, מצננים מעט וממלאים את כיס ההודו, סוגרים את החלק הרחב של החזה בעזרת שיפוד ומניחים על מחבת חמה עם מעט שמן זית ל- 5 דקות מכל צד, אחרי שהופכים את חזה ההודו לצד השני, מוסיפים את היין הלבן, מבשלים כ- 5 דקות נוספות של הצד השני) ובעדינות מעבירים את חזה ההודו לתבנית עם הירקות, שופכים על הכל( כולל הירקות) את הנוזלים של המחבת עם היין, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור לחצי שעה בחום של 200 מעלות.
בתאבון:)