תקופת האביב, קצת לפני שהקיץ מופיע היא התקופה הירוקה, התקופה בה כל מה שירוק פורח והשווקים מלאים בשפע, אז חזרתי הביתה עם פול ירוק ואפונה טרייה, אין דבר מקסים יותר מתרמילים טריים של אפונה שמונחים על צלחת בצבע טבעי.
שילובים זה דבר נהדר, יש דברים שמשתלבים בצורה כ"כ הרמונית שעד שלא מנסים לא מבינים איך לא עשינו את זה קודם, כך בדיוק הסיפור של סלט האביב שלנו וקציצות העוף והתירס, משהו בשילוב של שניהם בצלחת יוצר הרמוניה, , מסוג המנות שמוכנים להתפשר ולאכול בצלחת ולא בקערית עמוקה כמו תמיד:).
מסוג המנות שמזכירות לנו ששילובים לפעמים יוצרים את הדבר המושלם.
סלט האביב שלנו עם קציצות תירס ועוף, הרמוניה בתיק האוכל שלנו:)
לקציצות:
חצי קילו חזה עוף טחון
2 כוסות תירס- ניתן להשתמש בתירס משומר
1 בצל קצוץ
3 שיני שום
חצי כוס פטרוזילה
מלח
כפית פלפל לבן
כף כמון
חצי כף פפריקה מתוקה
ההכנה:
טוחנים היטב במעבד מזון את כל החומרים מלבד בשר העוף, לאחר מכן מערבבים עם בשר העוף
לאחר מכן יוצרים קציצות קטנות, ניטל לטגן את הקציצות או לגרסא בריאה יותר ניתן להניח על נייר אפייה , לרסס את הקציצות בספריי שמן ולאפות בחום של 180 מעלות עד שהן משחימות- כחצי שעה
לסלט:
2 שומר גדול חתוך לרצועות
חצי כוס פול ירוק - טרי או קפוא שבושל 10 דקות במים
6 חצאי לבבות ארטישוק- טרי או קפוא שבושלו במים עם כף מיץ לימון ל- 10 דקות
חצי לימון טרי
2 כפות רוטב טריאקי
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כוס אפונה טרייה או קפואה חלוטה במים חמים ל- 5 דקות
חצי כוס כוסברה קצוצה
2 כפות שמן זית
ההכנה:
במחבת רחבה מניחים את שמן הזית והשומר ומתחילים להקפיץ יחד עם השום הכתוש, מוסיפים את שאר הירקות מלבד הכוסברה, ומוסיפים , מלח, פלפל, טריאקי.
מקפיצים ל- 5 דקות מסירים מהאש, סוחטים מעל הכל חצי לימון טרי, מערבבים ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה.