דילוג לתוכן הראשי

לחמניות קונוס ממולאות גבינה






הגליל...
להכנס בבוקר לרכב , לעמוד בפקקים, להגיע לעבודה, טלפונים, מיילים ,ישיבות, צעקות, צחוקים ועוד יום עבר  ושוב נכנסים לרכב, עומדים בפקקים וחוזרים לבית.
הפעם הדרך היא שונה, יש את הזמן, לא ממהרים לשום מקום קצת לפני שמגיעים מצד ימין של הכביש, שדות וכבשים , נכנסת  לעיר לא צריכה לחפש חנייה, פשוט מחנה.
מתחת לבית ואדי ענק הרים ירוקים,תנים מייללים בלילה  ושפני סלע בבוקר שנתלים על כל עץ, עצי זית מקיפים את הכל ושביל לאורך כל הואדי מוצף במרווה טרייה, זעתר, טימין, רוזמרין עוד...
הנוף הזה זה "הגלידה שלי" בסוף היום. הנוף  והשקט הזה הם הפינוק האמיתי.
החיבור לאדמה, לטבע, לירוק, מעוררים בי כל פעם מחדש את החשק לרוץ למטבח ולאפות ואיכשהו תמיד לשלב  מרכיבים מהטבע לתוך המאפים.
אני אוהבת שהוא מגיע מהמרכז ומתחיל לחייך, לוקח נשימה עמוקה, לוקח את הכלב והולך לטייל. אוהבת לראות אותו רגוע ואוהבת לראות את החיוך שלו כש"הגלידה " יוצאת מהתנור חמה ופריכה.
קונוסים של בצק כפרי עם פשתן , זעתר ופריקי  ושמן זית, ממולאים אח"כ בגבינה טרייה וזעתר.
ואדי ירוק, נוף שלא נגמר, אויר קר  וריח של פריחה ירוקה, החיבור לטבע  ולמטבח בתמונה אחת שאומרת הכל, שלמות.

* יש להצטייד למתכון בקונוסים ממתכת( מגיעים בחבילות של 6)

* כמות הבצק כאן הספיקה ל- 12 קונוסים ולעוד 10 לחמניות עגולות מיתרת הבצק
  
ללחמניות:
 2 כפות שמרים יבשים
כף סוכר -רצוי חום 
4 כוסות קמח כפרי
2  כוסות מים
3 כוסות קמח רב תכליתי
1 ביצה
3 כפות שמן
כפית מלח
3 כפות פריקי מושרה במים וסחוט לאחר מכן
4 כפות פשתן לא טחון
2 כפות זעתר
למילוי: ( כמות ל- 12 קונוסים)
 500 גרם של גבינה לבנה\ לאבנה\ קוטג'
2 כפות של זעתר.
ההכנה:
מערבבים יחד את הקמחים , השמרים, הסוכר, הפשתן והזעתר
יוצרים גומה ושופכים לתוכה 2 כוסות מים פושרים- לא חמים, מלח, פריקי ביצה ושמן זית, לשים טוב את הבצק, הבצק אמור להיות קצת דביק ולא קשה, אם יש צורך ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים.
מניחים בקערה משומנת ועוטפים  בניילון, מכסים כשעה או עד שהבצק  מכפיל נפחו, לשים את הבצק על משטח מקומח, מרדדים רבע מכצות הבצק על משטח מקומח וחותתכים לרצועות ברוחב של כ- 3 ס"מ.
משמנים את הקונוסים בעזרת נייר סופג עם קצת שמן, מלפפים כל קונום ברצוה מהחלק הרחב עד לקצה בהבגור ל הקונוק ומהדקים את הסגירה.
מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה  מניחים תבנית עם מים בתחתית הנור ליצירת אדים,אופים ב- 180 מעלות כ- חצי שעה , או עד שמשחים.
* מיתרת הבצק ניתן להכין לחמניות.
לאחר האפייה משחררים את  לחמניות הקונות מקונוס המתכת, ומצננים.
מערבבים גבינה לבנה\ לאבנה, קוטג' עם  2 כפות זעתר וממלאים בעזרת כפית את הקונוסים.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו.

מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרתיחים מים בסיר גדול – כחצי ממנו גובה המים ומוסיפים את הכרוב 5- 10 דקות ע…

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית.

מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים
לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור




אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעולה עם החצי השני. מערבבים את מרכיבי הטופינג ומברישים את שתי תבניות הבצק עם הטו…

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שיתאימו בדיוק לתקופה הלא …