דילוג לתוכן הראשי

" חבילת הפתעה"


 אחרי  יום נפלא בו נפגשנו כמה בלוגרים והצוות של   איי לאב פוד :https://www.facebook.com/ilovefoodblogs/timeline
  ביישוב מתת לסדנת אפייה עם ארז קומורובסקי והצוות של סוגת. קיבל כל בלוג
" חבילת הפתעה" ובתוכה קמחים מסוגים שונים ו- 2  תוספות.
חזרנו הביתה ופרסנו את החבילה שבתוכה היו קמח שיפון, קמח כפרי וקמח חלה ו- 2 תוספות זעתר ופריקי ( חיטה ירוקה יבשה ומעושנת).
אחרי שמסתכלים על היישוב מתת המקסים והפורח ומסתכלים על הכביש הגדול  בדרך חזרה, כביש עם פקקים ונהגים שצועקים, בדיוק ברגע הזה אנחנו חושבים לעצמנו "רק בישראל", רק בישראל יש חיתוך מחשבתי מהיר מטבע וירוק לכביש סואן וצעקות, רק בישראל כולם מכירים את כולם וצועקים אחד לשני ברחוב, רק בישראל  כולם "אחים" של כולם,,, להיות ישראלי זה אומר להיות קשוח, להיות צעקן, להיות חייכן, לצעוק ולריב ושנייה אחרי לחבק.
להיות ישראלי זה אומר לשלב בין כל  הדברים: בין החיבור לאדמה  ולכל התוצר שהאדמה מניבה, בין הכפר  לעיר בין האהבה והמרחקים.
להיות ישראלי זה אומר לערבב, מיזוג גלויות של חריפות של מתיקות והכל עטוף באריזה אחת גדולה של אהבה.
 קערת לחם  מקמח שיפון וקמח חלה בתוך הבצק פריקי מעושנת וזעטר, בתוך הקערה סלט של פריקי עם עגבניות טריות, פלפל חריף, שום והרבה שמן זית ועל הכל ביצת עין עסיסית, ישראל בקערה מלאה באהבה  של "תיק אוכל".

לקערת השיפון: יש להצטייד בקערות מתכת או קעריות סיליקון או בתבנית בקוטר של 22-24  להגשה משפחתית. מהכמות הרשומה יוצאת קערה ועוד 1-2 לחמים ארוכים צרים, על מנת לקבל לחם אורירי יחסית לשיפון יש להכין סטרטר לבצק לילה לפני האפייה.
חומרים לסטרטר:
1/2 כוס קמח שיפון, 1+1/2 כוסות קמח חלה או רב תכליתי, כפית שמרים, 1 כוס מים, מערבבים הכל יחד עוטפים בניילון ומשאירים מחוץ למקרר ללילה, עד 12 שעות.
לבצק:
1/2 כוס קמח שיפון
2 כוסות קמח חלה\ קמח רב תכליתי
1 כף סוכר חום\ סילאן
3/4 כוס מים
2 כפות שמן זית
כף זעתר
כף וחצי שמרים יבשים
ההכנה:
בקערה רחבה מערבבים את 2 הקמחים עם הסוכר והשמרים, יוצרים גומה שופכים לתוכה את הסטרטר, את השמן, המלח , הזעתר והמים.
לשים את הבצק עד לאחדות- הבצק קצת דביק, מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל עצמו כשעה בערך.
לשים שוב את הבצק על משטח מקומח, לוקחים תבנית מתכת הופכים אותה משמנים ומקמחים אותה , מרדדים בצק בגודל התבנית משטחים את הבצק על התבנית ההפוכה ואופים בחום של 200 מעלות ל- 10 דקות ואז בחום של 180 מעלות כחצי שעה או עד שהבצק משחים.
ביתרת הבצק ניתן ליצור עוד כ- 2 לחמים : על משטח מקומח, לגלגל את הבצק לצורה ארוכה להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ,לחרוץ חריץ או 2 בלחם , לפזר קמח מעל.
* בזמן אפיית הלחמים יש להשתמש ב"שפריצר" עם מים ליצירת אדים או להניח בתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים- כל זה ייצור לחם אורירי עם קרום קשיח.
לאחר האפייה יש לשחרר את "תבנית הלחם" מתבנית המתכת.
*טיפ: ניתן לחתוך נייר אפייה בצורת עיגול ולהניח על גב התבנית  ההפוכה לפני שמניחים את הבצק, על מנת שיהיה קל לשחרר את הלחם מהתבנית.
לסלט הפריקי:
1 ביצה
2 כוסות פריקי מושרים במים רותחים עד לריכוך
פלפל ירוק חריף
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
3 עגבניות טריות
5 שיני שום טריות
ההכנה:
לסנן את הפריקי, להניח בקערה, לחתוך את העגבניות לקוביות גדולות, את הפלפל החריף לטבעות דקות, את השום לפרוסות, לתבל בשמן זית מלח ופלפל .
על מחבת משומנת לשבור ביצה ולהוציא אותה בצורה שאוהבים- כן ,כן הוראות לביצת עין :).
הרכבת המנה:
לצנן את קערת הלחם להעביר לתוכה את סלט הפריקי ולהניח  מעל הכל ביצת עין.
ישראל במיטבה!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה