פאי פקאן
שבת בצהריים מונית לתל אביב, מצד שמאל חברה טובה שיושבת לידי ולא מפסיקה להתלהב מהסלולארי החדש שלה מקדימה שלושה אנשים שלא מפסיקים לדבר לאורך כל הנסיעה ובתיק שקית עם חרובים שקטפתי בצפון וקופסת פקאנים שיודעים כבר שמשהו טוב הולך לצאת מהם.
ראשון בבוקר סטודיו רופין בתל אביב עד שהקפה מוכן יש כבר מיני פאי פקאן .
לבצק:
100 גרם חמאה
5 כפות סוכר
חלמון אחד
כפית תמצית וניל
3 כפות מים קרים
כוס וחצי קמח
למלית:
100 גרם אגוזים פקאן קצוצים, 150 גרם אגוזי פקאן שלמים לציפוי.
למלית הטופי: 40 גרם חמאה, חצי כוס סוכר, כפית קפה נמס, רבע כפית קינמון, 2 ביצים
שפופרת חלב מרוכז ממותק, רבע כוס שמנת מתוקה.
הכנה :
- מחממים את כל החומרים מלבד האגוזים והביצים, מורידים מהאש , טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת בתנועות מהירות על מנת ליצור אחדות במסה.
- במעבד מזון יוצרים בצק פריך ומקררים כרבע שעה במקרר לאחר מכן מרדדים על משטח מרומח ומניחים בתנית פאי בקוטר 24 או בתבניות פאי אישיות,
- מניחים מעל הבצק נייר כסף עם שעועית יבשה על מנת לתת מעין משקולת לבצק שלא יתפח או יאבד מצורתו.
- אופים בחום של 180 מעלות כ- 8 דקות ומוציאים מהתנור .
- מוציאים את נייר הכסף, מרפדים באגוזי פקאן קצוצים, שופכים מתערובת הטופי שלנו ומפזרים מעל פקאנים, אופים כ- 20 דקות עד שהמאפה משחים, ומצננים.