300 גרם בשר טחון, בצל קצוץ דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה, מלח , פלפל לבן ובהרט.
לבצק הקובה:
2-2.5 סולת , כף שמן , רבע כפית מלח, בערך כוס וחצי מים.
• הטיפ להכנת קובה מושלם ודק: להכין קציצות , להקפיא, רק אחרי שהן מתקשות להכין את הסולת ולעטוף כל כדור בשכבה- כך יוצאת שכבה דקה של סולת.
2 כפות פטרוזיליה קצוצה, מלח , פלפל לבן ובהרט.
לבצק הקובה:
2-2.5 סולת , כף שמן , רבע כפית מלח, בערך כוס וחצי מים.
• הטיפ להכנת קובה מושלם ודק: להכין קציצות , להקפיא, רק אחרי שהן מתקשות להכין את הסולת ולעטוף כל כדור בשכבה- כך יוצאת שכבה דקה של סולת.
למרק:
שמים בסיר : 2 גבעולי סלרי קצוצים2 כוסות של קוביות דלעת , 2 בצלים קצוצים, 2 עגבניות מקולפות קצוצות 2 כפות שמן זית, מערבבים מוסיפים כף שטוחה בהרט , 3 כפות רסק עגבניות, שליש כוס מיץ לימון, מלח, פלפל שחור גרוס , כפית סוכר , 5 כוסות מים וכף פפריקה- כשהכול רותח מכניסים את הקובה מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם כיסוי חלקי כחצי שעה.
בתאבון!
שמים בסיר : 2 גבעולי סלרי קצוצים2 כוסות של קוביות דלעת , 2 בצלים קצוצים, 2 עגבניות מקולפות קצוצות 2 כפות שמן זית, מערבבים מוסיפים כף שטוחה בהרט , 3 כפות רסק עגבניות, שליש כוס מיץ לימון, מלח, פלפל שחור גרוס , כפית סוכר , 5 כוסות מים וכף פפריקה- כשהכול רותח מכניסים את הקובה מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם כיסוי חלקי כחצי שעה.
בתאבון!
מרק בצל:
מצרכים:
6 בצלים קצוצים
30 גרם חמאה
2 עלי דפנה
קמצוץ אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כוס יין לבן יבש
5 כוסות מים
2 כפות שיבולת שועל
להגיש פרמזן בכמות שאוהבים
6 בצלים קצוצים
30 גרם חמאה
2 עלי דפנה
קמצוץ אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כוס יין לבן יבש
5 כוסות מים
2 כפות שיבולת שועל
להגיש פרמזן בכמות שאוהבים
הכנה:
ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הבצל , מערבבים עד שמזהיב, מוסיפים את התבלינים והיין ומערבבים שוב, מוסיפים את המים כשהכול רותח מוסיפים 2 כפות שיבולת שועל ומנמיכים, מבשלים כחצי שעה על חום נמוך.
הגשה: או בצלחת עם צנימים .
הגשה ב': לוקחים לחמנייה עגולה חותכים את החלק העליון, מרוקנים את הלחמנייה מתוכן , מברישם בביצה ומכניסים ל- 10 דקות לתנור בחום של 200 מעלות. את הלחמנייה מניחים בצלחת, ממלאים במרק ומפזרים פרמז'ן למעלה.
מרק שוקולד וצ'ילי עם כפית מרנג ונשיקות מרנג במקום שקדי מרק: ( כמות לזוג)
למרנג:
2 חלבונים , כפית חומץ, 4\3 כוס אבקת סוכר.
למרק השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר משובח
100 גרם שוקולד נוגט
רבע כפית פלפל צ'ילי טרי קצוץ- לא חובה אבל מומלץ
מיכל שמנת מתוקה
חצי כפית קינמון
קצת אגוז מוסקט
חצי כפית קפה נמס גרגירים.
הכנת מרנג:
מקציפים את החלבונים עם כפית החומץ ואבקת הסוכר עד לקצף נוקשה , מזלפים עיגולים קטנים( לפיזור על המרק), וכמה ארוכים – עבור כפית למרק.
מקציפים את החלבונים עם כפית החומץ ואבקת הסוכר עד לקצף נוקשה , מזלפים עיגולים קטנים( לפיזור על המרק), וכמה ארוכים – עבור כפית למרק.
אופים בחום של 100 מעלות כשעה עד שעה וחצי.
להכנת המרק:
ממיסים בסיר קטן את השמנת עם השוקולד, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים – לא להגיע למצב של רתיחה.
הגשה:
הגשה:
להגיש בכלים אישיים – עם כפית מרנג והמון רגשות אשמה.