דילוג לתוכן הראשי

מרק קובה דלעת, מרק בצל









מרק קובה:
לכדורי הבשר:

300 גרם בשר טחון, בצל קצוץ דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה, מלח , פלפל לבן ובהרט.

לבצק הקובה:
2-2.5 סולת , כף שמן , רבע כפית מלח, בערך כוס וחצי מים.
• הטיפ להכנת קובה מושלם ודק: להכין קציצות , להקפיא, רק אחרי שהן מתקשות להכין את הסולת ולעטוף כל כדור בשכבה- כך יוצאת שכבה דקה של סולת.

למרק:
שמים בסיר : 2 גבעולי סלרי קצוצים2 כוסות של קוביות דלעת , 2 בצלים קצוצים, 2 עגבניות מקולפות קצוצות 2 כפות שמן זית, מערבבים מוסיפים כף שטוחה בהרט , 3 כפות רסק עגבניות, שליש כוס מיץ לימון, מלח, פלפל שחור גרוס , כפית סוכר , 5 כוסות מים וכף פפריקה- כשהכול רותח מכניסים את הקובה מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם כיסוי חלקי כחצי שעה.
בתאבון!

מרק בצל:

מצרכים:
6 בצלים קצוצים
30 גרם חמאה
2 עלי דפנה
קמצוץ אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כוס יין לבן יבש
5 כוסות מים
2 כפות שיבולת שועל

להגיש פרמזן בכמות שאוהבים


הכנה:

ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הבצל , מערבבים עד שמזהיב, מוסיפים את התבלינים והיין ומערבבים שוב, מוסיפים את המים כשהכול רותח מוסיפים 2 כפות שיבולת שועל ומנמיכים, מבשלים כחצי שעה על חום נמוך.

הגשה: או בצלחת עם צנימים .

הגשה ב': לוקחים לחמנייה עגולה חותכים את החלק העליון, מרוקנים את הלחמנייה מתוכן , מברישם בביצה ומכניסים ל- 10 דקות לתנור בחום של 200 מעלות. את הלחמנייה מניחים בצלחת, ממלאים במרק ומפזרים פרמז'ן למעלה.


מרק שוקולד  וצ'ילי עם כפית מרנג ונשיקות מרנג במקום שקדי מרק: ( כמות לזוג)
למרנג:
2 חלבונים , כפית חומץ, 4\3 כוס אבקת סוכר.
למרק השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר משובח
100 גרם שוקולד נוגט
רבע כפית פלפל צ'ילי טרי קצוץ- לא חובה אבל מומלץ
מיכל שמנת מתוקה
חצי כפית קינמון
קצת אגוז מוסקט
חצי כפית קפה נמס גרגירים.
הכנת מרנג:
מקציפים את החלבונים עם כפית החומץ ואבקת הסוכר עד לקצף נוקשה , מזלפים עיגולים קטנים( לפיזור על המרק), וכמה ארוכים – עבור כפית למרק.
אופים בחום של 100 מעלות כשעה עד שעה וחצי.
להכנת המרק:
ממיסים בסיר קטן את השמנת עם השוקולד, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים – לא להגיע למצב של רתיחה.
הגשה:
  להגיש בכלים אישיים – עם כפית מרנג והמון רגשות אשמה.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא