מרכיבים :
תבנית בינונית מלבנית
לקלתית :
1 +1/2 כוסות קמח שקדים
4 כפות קקאו
1/2 כוס קוקוס טחון
1 כף אבקת אפייה
3/4 כוס אריטריטול- תחליף סוכר שניתן למצוא בחנויות טבע.
2 ביצים + 1 חלמון
120 גרם חמאה רכה מאוד
1 כפית תמצית ניל
למלית :
250 מ"ל שמנת להקצפה
200 גרם גבינת שמנת טבעית\ מסקרפונה
1 גביע קטן של שמנת חמוצה
1/2 כוס תחליף סוכר- אריטריטול
1/2 כף קליפת לימון מגוררת דק
לרוטב פירות היער
1.5 כוסות אוכמניות קפואות
1 כפית קליפת לימון מגוררת
14 גרם ג'לטין מומס ב- 4 כפות מים עד שהוא מתקשה
3 כפות תחליף סוכר
ההכנה:
הכנת הרוטב:
- מבשלים בסיר קטן את מרכיבי הרוטב כ- 15 דקות על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב.
- מסירים מהאש וטוחנים, מצננים במקרר.
הכנת הקלתית :
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את מרכיבי הקלתית, אפשר ללוש גם ידנית.
- הקלתית אמורה להיות במרקם דביק ומיישרים אותה על תבנית בינונית בעזרת לקקן שטובלים במים מידי פעם.
- אופים את הקלתית בתנור בחום של 170 מעלות כ- 25 דקות ומצננים
הכנת תערובת הגבינה:
- במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם תחליף סוכר עד להתייצבות , מוסיםפים גבינת שמנת, שמנת חמוצה קליםתלימון ומקצפים שוב.
- ממיסים את הג'לטין שהתקשה במיקרוגל ל- 25 שניות עד להמסה ומוסיפים את הג'לטין תוך כדי הקצפה אל המסה.
- שופכים את המסה על הקלתית המצוננת ומכניסים ל- 10 דקות למקרר
- מניחים בעזרת כף מרוטב האוכמניות בנקודות שונות על מלית הגבינה ומערבבים מעט בעזרת סכין על מנת ליצורשיוש.
- מצננים לילה במקרר לפני ההגשה ופורסים לקוביות.