דילוג לתוכן הראשי

אוזני המן שתמיד מצליחות



פורים הוא החג הכי צבעוני ושמח במסורת היהודית ובין כל החגיגות פורים הוא חג של נתינה.
משלוחי המנות שכולנו מחליפים עם חברים, מרכיבים חבילות מושקעות של דברים טעימים, כאלו שישמחו את מי שיקבל את החבילה שבה כל כך השקענו ועדיין בין כל העוגיות שאנחנו מכינים ומחדשים משנה לשנה, תמיד נכין את אוזני ההמן המסורתיות.
הרבה אנשים חוששים להכין אוזני המן כי לפעמים הבצק נפתח במהלך האפייה ואין באמת סיבה לחשוש, כך או כך העוגייה תצא טעימה.
הפעם הכנתי בצק אחר שמשלב חמאה ושמן יחד.
התוצאה הייתה בצק רך, פריך וכזה ששומר על צורת אוזן ההמן מבלי להיפתח בזמן האפייה.



מרכיבים לבצק:

3 כוסות קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות שטוחות סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
170 גרם חמאה רכה \ נטורינה לקבלת בצק פרווה
4 כפות שמן קנולה
1/2 כוס חלב\ מים

מצרכים למלית:
קופסת ממרח תמרים מעורבבת עם 4 כפות שקדים\ או אגוזים קצוצים דק, כפית גדושה קינמון וחצי כף ברנדי ( מומלץ לא חובה)
* את התמרים ניתן להחליף בממרח שוקולד\ ממרח לוטוס\ פרג.

לפיזור: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון, או מיקסר עם וו גיטרה\ קערה גדולה ללישה ידנית
  2. מניחים קמח, סוכר ואבקת אפייה, מערבבים יחד ומוסיפים לקערה את יתרת המרכיבים ולישים יחד לבצק אחיד, יש לשים לב לא ללוש את הבצק יותר מידי, כדי לא לאבד את הפריכות.
  3. מניחים את הבצק בצד ל- 10 דקות
  4. מקמחים את משטח הרידוד שלנו ומחלקים את הבצק לשני חלקים.
  5. מרדדים כל חלק לעלה דק פחות מחצי ס"ס, מקפידים לקמח את שני צידי הבצק בזמן הרידוד
  6. קורצים צורות עגולות ומסירים את הבצק העודף.
  7. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית ומשטחים מעט את המלית סביב העיגול מבלי לגעת בשוליים.
  8. מקפלים קיפול ראשני לצורת  משולש- אוזן המן ואז בעזרת האצבעות לוחצים היטב על על כל חיבורי הבצק .
  9. מניחים על נייר אפייה וחוזרים על הפעולה.
  10. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180  מעלות כ- 20 דקות
  11. מצננים צינון מלא ומפזרים מעל אבקת סוכר, שומרים בקופסא אטומה.
  12. מומלץ לפזר את אבקת הסוכר לפני ההגשה.


 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה