יש משהו בממולאים שאין בשום מנה אחרת, כנראה הסודות שכל סיר ממולאים מביא איתו.
סודות שמרכיבים את המלית, כמויות ששמורות רק לשנים של נסיון והירק אותו החלטנו למלא.
תמיד ככשואלים אותי את השאלה "במה זה ממולא" התשובה הנצחית שלי תהיה : " מלא באהבה."
מלא באהבה כי בזמן ההכנה הראש ממשיך לחשוב על דברים אחרים ועל אנשי שבחיי מלא באהבה כי כל פרוסה של ירק מקבלת את הכמות המלית שהיא יכולה להכיל מבלי להתפוצץ, ממש כמו באהבה.
להכיל, למלא, לתבל. מפרום ממולא באהבה בתיק האוכל שלנו, קצת פיקנטי, קצת עוקץ, כזה שמחמם את הלב בכל ביס מחדש.
מצרכים :
3 תפוחי אדמה בינוניים שטוחים עד כמה
שאפשר וקלופים
חציל בינוני קטן חתוך לפרוסות, כשכל
פרוסה מחולקת ל-2 כמו כריך
חצי קילו בשר טחון
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
כף בהרט
1 בצל גדול קצוץ
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף שטוחה פפריקה
1/2 כף כמון
לציפוי:
2 ביצים, טרופות עם כפית
מלח
כוס וחצי קמח לבן
שמן קנולה לטיגון
לרוטב:
1 קופסא עגבניות מרוסקות
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1 כף סילאן
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור גרוס
4 שיני שום קצוצות
3.5 כוסות מים
ההכנה:
1. מניחים את תפוחי האדמה בקערה עם כף מלח
ומים רותחים שיכסו אותם לחצי שעה .
2. לאחר חצי שעה פורסים כל תפוח אדמה לחצי
לאורכו ומכל חצי פורסים כריך שניתן למילוי ולא חתוך עד סופו, אם חתכתם עד הסוף זה
לא נורא בטיגון הוא יתחבר אל הבשר.
4. מערבבים בקערה את הבשר עם הבצל, הפטרוזיליה והתבלינים היבשים.
5. ממלאים את פרוסות החציל ותפוחי
האדמה בנדיבות .
6. טובלים בביצים הטרופות ואז בקמח
ומטגנים בשמן חצי עמוק מכל צד עד להזהבה.
7. בסיר סוטאז' מניחים שמן זית, שום
ועגבניות מרוסקות, מטגנים תוך כדי ערבוב 3 דקות ומוסיפים תבלינים, סילאן ומים.
8. מנמיכים את הלהבה ומכניסים את פרוסות
המפרום המטוגן מבשלים בכיסוי חלקי כחצי שעה, או עד שתפוחי האדמה רכים.