דילוג לתוכן הראשי

בלינצ'ס על שיפוד







 

"אם אני צריכה להיות נאמנה למשהו או למישהו, אני קודם כל צריכה להיות נאמנה לעצמי. אם אני מחפשת אהבה אמיתית, הרי שלפני כן אני צריכה להתעייף מהאהבות הבינוניות שמצאתי. מעט ניסיון החיים שיש לי לימד אותי שאף אחד הוא לא הבעלים של כלום, הכל אשליה - וזה נכון ביחס לדברים החומריים כמו ביחס לדברים הרוחניים. מי שכבר איבד דבר שבעיניו היה מובטח, לומד ששום דבר אינו שייך לו, ואם שום דבר אינו שייך לי, אני גם לא צריכה לבזבז זמן בשמירה על דברים שהם לא שלי. מוטב לחיות כאילו היום הוא היום הראשון (או האחרון) בחיי. (מתוך הספר 11 דקות).

בשלב מסויים בחיים אנחנו מבינים שכל החומריות שסביבנו לא שווה דבר לטווח הארוך, בשלב מסויים אנחנו מבינים שכל דבר קורה מסיבה כלשהי , שיש תשובות שמגיעות אחרי השאלות, גם אם במרחקים של ימים, או חודשים.
בשלב מסויים אנחנו מבינים שאנחנו נמצאים בתוך מסע.
שק בלינצ'ס בתיק האוכל שלנו, כזה שמכיל דברים שאנחנו אוהבים, כזה ששומר על הכל כמו תיק קטן.
מסע תמיד יכול להיות כמה צעדים, או קילומטרים רבים, הכי חשוב זה מה אורזים בשק למסע האישי שלנו.


לבלינצ'ס

1.5 כוסות קמח לבן

1 כפית שטוחה של מלח 

2+1/4 כוסות חלב

20 גרם חמאה מומסת


למלית 

1/2 כוס פטריות טריות קצוצות דק

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק

1 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

200 גרם ריקוטה

50 גרם גבינה קשה מגוררת - אנחנו השתמשנו בפרמזן.


להרכבה: - 10 - 12 שיפודים דקים .

ההכנה:

  1. בקערה גדולה טורפים יחד את מרכיבי הבלינצ'ס עד לבלילה חלקה וללא גושים - אפשר במטרפה אבל מומלץ במיקסר ידני.
  2. מחממים מחבת נון סטיק בקוטר של 26\ 24 ומשמנים קלות בעזרת נייר ספוג בשמן.
  3. יוצקים חצי מצקת מהבלילה אל המחבת  ומזיזים את המחבת מצד לצד כך שהבלילה תתפשט לכל קוטר המחבת.
  4. מחכים 2-3 דקן עד שפני הבלינצ'ס מתקשים והקצוות זהובים מעט ומעבירים לצלחת - לא הופכים לצד השני.
  5. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
  6. מצננים את הבלינצ'ס .
  7. מערבבים בקערה את מרכיבי המלית ומניחים במרכז כל בלינצ'ס  2 כפות גדושות מלית.
  8. מצמידים את 2 קצוות הבלינצ'ס ומשחילים בזהירות שיפוד דק בצורת קיפולים עד שנוצר "שק".
  9. מעמידים את הבלינצ'ס על נייר אפייה, כאשר השיפוד הוא למעלה מחזיק את השק.
  10. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ששק הבלינצ'ס הופך קשיח מעט וקריספי.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה