"בראשית כבר
הייתה אהבה, לאדמה טובה חיכתה כמו מים, חיכתה לשמש, לשקיעות שבים ולגל של
געגוע חיכתה" (עידן רייכל ).
זו הייתה שנה של עבודה קשה, זו הייתה שנה הגשמת חלומות, זו הייתה שנה של אהבה, זו הייתה שנה שבה חווינו התבוננות עצמית, שנה שבה הכרנו אנשים חדשים, חלקם נכנסו בהפתעה לחיינו וחלקם הוכיחו שהם כאן כדי להישאר.
יש כאלו שאומרים שאפייה באה מאהבה, יש כאלו שאומרים שאפייה באה ממקום של שחמה, מתוך הרצון לשמח מישהו אחר, מתוך הרצון לשמח את מי שרואה, מתוך המקום של לדעת בדיוק אנשים אוהבים.
פאי פיצוחים וקרמל בתיק האוכל שלנו, כזה שמלא בכל מה שאוהבים- פיתוחים, קרמל מלוח , פרחים מחמאה והמון אהבה, שתהיה שנה מתוקה בדיוק כמוהו.
מצרכים לבצק:
180 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
3 כוסות קמח לבן
4 כפות חלב
2 חלמונים
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
אופן הכנת הבצק:
מעבדים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 20 דקות .
מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח ומעבירים לתבנית פאי בקוטר 24
מהדקים את הבצק סביב התבנית ומעבירים למקפיא.
ואת השאריות מכניסים למקרר עטוף בניילון עד לסיום הכנת הפיצוחים.
מצרכים למלית :
2.5 כוסות פיצוחים לא קלויים – בפאי זה יש תערובת של בוטנים, פקאן,
פיסטוקים ושקדים.
לקרמל המלוח:
100 גרם סוכר חום
50 גרם סוכר לבן
150 מ"ל שמנת מתוקה
1/3 כפית מלח
50 גרם חמאה
אופן הכנת הקרמל:
במחבת מניחים את 2 סוגי הסוכר על חום בינוני עד שהוא נמס – לא מערבבים ומחכים שיקבל צבע ענברי.
מנמיכים את החום ומוסיפים שמנת תוך כדי ערבוב, מוסיפים את החמאה, המלח
והפיצוחים, מערבבים ומסירים מהאש, מוסיפים מלח מערבבים ומשטחים את המסה על קלתית
הבצק.
מרדדים את שארית הבצק וקורצים פרחים, או עיגולים, מקשטים את הפאי
ואופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות.
אופים כ- 25 דקות עד הזהבה ומצננים.