דילוג לתוכן הראשי

לחמניות מתוקות עם צימוקים ודבש‎


כל שישי אני מכינה חלות, כל שישי אני לוחשת לבצק את כל התפילות הכי עמוקות וכנות, כל שישי  אני מתרגשת שהחלות שלי יוצאות מהתנור ומפזרו בכל הבית ריח מתוק מלא באהבה.
בראש השנה החלות שלי מקבלות שדרוג, הבצק מתוק יותר ונוספים אליו גם צימוקים קטנטנים, כאלו שממתיקים אותו יותר וכאלו שמגלים בתוך הבצק ביסים של הפתעות קטנות ומתוקות.
את לחם החג אני קולעת לחלה גדולה ואת השאר מכינה כלחמניות מתוקות אותן אני מסדרת על כל הצלחות בשולחן החג.
כי בא לי שלכל אחד תהיה שנה שלמה שכולה מתיקות וכולה דברים טובים.
לחמניות מתוקות בתיק האוכל שלנו, לחמניות מלאות בצימוקים ובלחישות לשנה מתוקה ביותר.

מצרכים:
1 קילו קמח 
1/2 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
1 כפית מלח 
2.5 כוסות חלב או מים פושרים 
1 ביצה
1 כוס צימוקים כהים
1/2 כוס שמן קנולה או 100 גרם חמאה מומסת


לציפוי:
ביצה טרופה עם כף חלב, או כף מים.
שומשום או גבישי סוכר
לציפוי אחרי האפייה: 4 כפות דבש מהולות ב- 4 כפות מים .


אופן ההכנה:
בקערה גדולה מניחים את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים יחד, יוצרים גומה ובתוכה מניחים את שאר המרכיבים.
לשים את הבצק היטב ידנית, או במיקסר עם וו לישה כ- 5 דקות.
מעבירים לקערה משמנת היטב את הבצק ומכסים בשקית ניילון.
משאירים להתפחה במקום חמים כ- 45 דקות.
לשים שוב את הבצק על משטח מקומח ומחלקים לכדורים בגודל של כתפוז קטן.
יוצרים לחמניות קשר\ מגלגלות\ חלות קטנות ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה להפתחה שנייה של כ- 25 דקות.
מצפים בביצה ובשומשום, או גבישי סוכר.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25-30 דקות.
מיד לאחר האפייה מצפים בדבש המהול במים.

·         טיפ לעריכת שולחן החג: להכין לחמניות קטנות ולקשט כל צלחת בלחמנייה.









פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא