כל שישי אני מכינה חלות, כל שישי אני לוחשת לבצק את כל התפילות הכי עמוקות וכנות, כל שישי אני מתרגשת שהחלות שלי יוצאות מהתנור ומפזרו בכל הבית ריח מתוק מלא באהבה.
בראש השנה החלות שלי מקבלות שדרוג, הבצק מתוק יותר ונוספים אליו גם צימוקים קטנטנים, כאלו שממתיקים אותו יותר וכאלו שמגלים בתוך הבצק ביסים של הפתעות קטנות ומתוקות.
את לחם החג אני קולעת לחלה גדולה ואת השאר מכינה כלחמניות מתוקות אותן אני מסדרת על כל הצלחות בשולחן החג.
כי בא לי שלכל אחד תהיה שנה שלמה שכולה מתיקות וכולה דברים טובים.
לחמניות מתוקות בתיק האוכל שלנו, לחמניות מלאות בצימוקים ובלחישות לשנה מתוקה ביותר.
מצרכים:
1 קילו קמח
1/2 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
1 כפית מלח
2.5 כוסות חלב או מים פושרים
1 ביצה
1 כוס צימוקים כהים
1/2 כוס שמן קנולה או 100 גרם חמאה מומסת
לציפוי:
ביצה טרופה עם כף חלב, או כף מים.
שומשום או גבישי סוכר
לציפוי אחרי האפייה: 4 כפות דבש מהולות ב- 4 כפות מים .
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מניחים את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים יחד, יוצרים גומה ובתוכה מניחים את שאר המרכיבים.
לשים את הבצק היטב ידנית, או במיקסר עם וו לישה כ- 5 דקות.
מעבירים לקערה משמנת היטב את הבצק ומכסים בשקית ניילון.
משאירים להתפחה במקום חמים כ- 45 דקות.
לשים שוב את הבצק על משטח מקומח ומחלקים לכדורים בגודל של כתפוז קטן.
יוצרים לחמניות קשר\ מגלגלות\ חלות קטנות ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה להפתחה שנייה של כ- 25 דקות.
מצפים בביצה ובשומשום, או גבישי סוכר.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25-30 דקות.
מיד לאחר האפייה מצפים בדבש המהול במים.
· טיפ לעריכת שולחן החג: להכין לחמניות קטנות ולקשט כל צלחת בלחמנייה.