מזל טוב, מזל טוב ליום בו הוגשם חלום,, מזל טוב ליום בו התחילו 2 חלומות של אנשים שונים להתגשם מבחינת הגשמה עצמית.
מזל טוב לצילומים מושקעים , לסטיילינג מוקפד, לשורות של כתיבה ומתכונים מכל העולם.
מזל טוב לתיק האוכל שלנו שחוגג 7 !!! 7 שנים של עבודה קשה , שבע שנים של השקעה בשם האומנות שלנו, של אוכל שסובב את כל העולם ומביא את הייחודיות והצבעוניות שלו, של ויכוחים וצחוקים ועוגות שצונחות, של פציעות ,של שמחות ושל ארוחות חברים , 7 שנים של קוראים נאמנים וחדשים שנהנים מהמתכונים שלנו ומחכים כל פעם לפוסטים חדשים.
לחמניות דלעת ארוזות באריזת מתנה קטנה בתיק האוכל שלנו.
כאלו שנקשרו עם הכל , עם הטעמים, עם הסיפורים , עם יום ההולדת של הבלוג שלנו.
יום הולדת שמח לתיק האוכל שלנו, מחכים כבר לחגיגת העשור.
מצרכים:
3.5 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
400 גרם דלעת מבושלת ומרוסקת
3/4 כוס מים
1 כף שטוחה סוכר חום
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
לציפוי: ביצה טרופה.
אביזרים נלווים: חבל, או חוט עבה.
אופן ההכנה:
בקערה, או מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, סוכר ושמרים, מערבבים ויוצרים גומה.
מניחים בגומה את שאר המרכיבים ולשים לבצק גמיש , אם הבצק דביק מאוג ניתן להוסיף עוד רבע כוס קמח.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון להתפחה של 45 דקות .
לאחר 45 דקות מניחים את הבצק על משטח מקומח ומחלקים לכדורים בגודל של קלמנטינה .
גוזרים חוט ארוך ומחלקים אותו לשלושה חלקים , קושרים כל לחמנייה עם החוט ומקפידים לעשות קשר רופף מכיוון שהלחמנייה תופחת ונצמדת אל החבל.
מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת נייר אפייה.
מברישים בזהירות כל לחמנייה בביצה טרופה מבלי להבריש את החבלים ומשאירים להתפחה נוספת של 20 דקות.
אופים בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות.