שושנים, אותם פרחים שתמיד יסמלו אהבה, יסמלו מחשבה, יסמלו חיוך של מי שיקבל אותן.
עוגיות של שושנים איכשהו תמיד היו העוגיות הכי אהובות עלי, כי היה בהן ניגודים משלימים, בצק פריך ודק ומלית שמשלימה אותו.
שושנים של קצף תמיד יזכירו לי את אותו חורף קר בבסיס חיל אויר ואת השבתות בהן הייתי נשארת בבסיס, שושנים של קצף יזכירו לי תמיד את שישי בצהרים ואת הרגע בו ההורים שלי מגיעים עם מלא הפתעות וביניהן קופסא עמוסת בשושני קצף, כאלו שתמיד כיף לאכול ליד קפה חם כשנמצאים רחוק מהבית.
שושנים פריכות עם קצף של פיסטוק בתיק האוכל שלנו.
ביסים של נוסטלגיה וכאלו שייצרו זיכרונות חדשים.
מצרכים לבצק:
200 גרם חמאה רכה
3 חלמונים
5 כפות סוכר
3+1/4 כוסות קמח תופח
200 גרם שמנת חמוצה
מצרכים למלית:
3 חלבונים
3 כפות אבקת פודינג וניל
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם פיסטוקים טחונים
אופן ההכנה:
לשים את מרכיבי הבצק ידנית או במיקסר עם וו גיטרה לבצק אחיד, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 10 דקות .
מקציפים את החלבונים עם אבקת הסוכר והפודינג לקצף אחיד ומבריק, מקפלים לתוך הקצף את הפיסטוקים הטחונים.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעובי של 1/2 ס"מ.
מורחים בעזרת לקקן את המלית על כל עלה ומגלגלים לרולדה מהודקת.
עוטפים בזהירות כל רולדה בניילון נצמד ומעבירים למקפיא
ל: 30 -40 דקות.
לאחר מכן פורסים כל רולדה לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
אופים את העוגיות בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות.