הוא פריך, הוא מלא בטעמים והוא תמיד יביא איתו פיוס וחיוך.
יש משהו באוכל פשוט שלא משתווה לשום דבר אחר.
יש משהו בשניצל חם ופריך שלא משאיר אף אחד אדיש אליו.
ולכל אחד מאיתנו יש את ה״שניצל המושלם״ שלו, זה שמיוחד רק לו, זה שמקבל בדיוק את הטעמים הנכונים. שניצלבציפוי מלא בטעמים בתיק האוכל שלנו, כזה שלא משאיר אף אחד אדיש אליו.
מצרכים :
קילו חזה עוף פרוס לשניצלים
למרינדה:
2 ביצים טרופות
1 כף סילאן
1כף חרדל
חצי כפית פלפל
חצי כפית מלח
לציפוי:
2-3 כוסות פירורי לחם מוזהבים
4 כפות שומשום
1 כף שום גבישי
1כוס עלי נענע ללא הגבעולים
1/2 כפית מלח
נייר סופג
שמן קנולה לטיגון
מצרכים לסלט:
1 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
1שומר חתוך לרצועות
מיץ מליים שלם או לימון
2 כפות שמן זית
1כפית מלח
1/2לימון חתוך לקוביות קטנות ללא הקליפה
3 כפות פטרוזיליה או כוסברה קצוצים-המלצה לא חובה.
אופן ההכנה:
טורפים את מרכיבי המרינדה ומשרים את השניצלים לשעתיים בתוך המרינדה
במקרר.
מייבשים את עלי הנענע על נייר סופג בפולסים של 30 שניות במיקרוגל,
עד שהם מתייבשים ומפוררים אותם לתוך פירוריהלחם יחד עם השום הגבישי,
השומשום והמלח.
מוציאים את קערת המרינדה עם השניצלים מהמקרר, מערבבים מעט וטובלים
את השניצלים בפירורי הלחם המתובלים משני הצדדים .
מטגנים עד להשחמה בשמן חצי עמוק.
מערבבים יחד את מרכיבי הסלט ומגישים ליד.