דילוג לתוכן הראשי

פטיפור וניל על עוגיית שקדים בציפוי גלאסז'

לנו יש את היכולת לבחור, לנו יש את היכולת לבחור, להיות שמחים או לא, להגשים את עצמנו או לא, להתפשר או ללכת עם האמת שלנו.לנו יש את הבחירה אם להכניס אושר אמיתי לחיים שלנו, או ללכת עם אושר רגעי, כי זה מה שחשבנו שצריך.לנו יש את הבחירה לקום כל בוקר ולהמציא את עצמנו מחדש, טובים יותר, אמיצים יותר, שואפים יותר, לנו יש את הבחירה להיות הכוכבים של עצמנו.אז בחרתי, בחרתי ללכת עם האמת שלי, בחרתי לקום כל בוקר ולהגיד תודה על מה שיש, בחרתי להגשים את עצמי ואפילו בחרתי להגיד בדיוק מה אני רוצה.בחרתי לצבוע את הרגעים המתוקים בצבעים של שמחה, כאלו שעושים כיף בלב .פטיפור וניל ועוגיית שקדים היום בתיק האוכל שלנו וערבוביה של צבעים של שמחה. 




פטיפור וניל ועוגיית שקדים בציפוי גלאסז'מצרכים לעוגיית השקדים:כוס וחצי קמחקורט מלחחצי כוס סוכר100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות4 כפות קמח שקדים1 ביצה + 1 חלמוןאופן ההכנה:במעבד מזון מעבדים את כל מרכיבי  הבצק בפולסים , מגבשים לבצק אחיד על  משטח מקומח ועוטפים בניילון נצמד.מעבירים לקירור של 20 דקות.מרדדים על משטח מקומח או על נייר אפייה וקורצים את העוגיות שיהיו הבסיס של הפטיפור.אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 , 10 דקות. מחלצים לאחר צינון מוחלט. מצרכים למוס הווניל:כפית וחצי ג'לטיןכף וחצי מים250 מ"ל שמנת מתוקה200 גרם שוקולד לבןחצי כפית מחית וניל3 כפות אבקת סוכר.100 גרם גבינת שמנת.אופן ההכנה:ממיסים את הג'לטין במים עד לגיבוש.ממיסים א השוקולד הלבן עם 5 כפות שמנת מתוקה .מחממים את הג'לטין שתגבש כ- 20 שניות במיקרוגל.מקציפים את השמנת המתוקה עם השוקולד המומס, מחית הווניל, אבקת הסוכר וגבינת השמנת.מעבירים לשקית זילוף וממלאים תבנית שקעים מסיליקון בצורה הרצוייה.מעבירים להקפאה לפחות לחמש שעות.מכינים בינתיים את הגלאסאז'.מצרכים לגלאסז'. ( מתכון לגלאסז' ע"פ מתכון של  הקונדיטורית יאנינה מירסקי- בלוך)




גלאסז' לבן ( את שאר הגוונים מערבבים לאחר הכנת הגלאסז')
10 גרם ג'לטין
50 גרם מים
75 גרם מים
150 גרם סוכר
150 גרם סירופ גלוקוזה 
150 גרם שוקולד לבן
100 גרם חלב מרוכז
צבע מאכל לבן
משרים את הג'לטין במים. מביאים את המים, הסוכר והגלוקוזה לרתיחה.
שופכים את התערובת החמה על השוקולד, מוסיפים את הג'לטין וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים החלב המרוכז ואת הצבע מאכל. מעבדים שוב עד לקבלת מרקם חלק. 
מקררים ל35 מעלות.
מחלקים את הגלאסז' ומערבבים חלקים ממנו בעזרת צבעי מאכל מג'ל בצבעים הרצויים.




אחרי שהמחית קפאה לגמרי מחלצים בזהירות ומניחים על רשת ושופכים מעל את הגלסאז'.
מחלצים בזהירות ומניחים על העוגייה.
מאחסנים במקפיא עד להגשה.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה