דילוג לתוכן הראשי

פטיפור וניל על עוגיית שקדים בציפוי גלאסז'

לנו יש את היכולת לבחור, לנו יש את היכולת לבחור, להיות שמחים או לא, להגשים את עצמנו או לא, להתפשר או ללכת עם האמת שלנו.לנו יש את הבחירה אם להכניס אושר אמיתי לחיים שלנו, או ללכת עם אושר רגעי, כי זה מה שחשבנו שצריך.לנו יש את הבחירה לקום כל בוקר ולהמציא את עצמנו מחדש, טובים יותר, אמיצים יותר, שואפים יותר, לנו יש את הבחירה להיות הכוכבים של עצמנו.אז בחרתי, בחרתי ללכת עם האמת שלי, בחרתי לקום כל בוקר ולהגיד תודה על מה שיש, בחרתי להגשים את עצמי ואפילו בחרתי להגיד בדיוק מה אני רוצה.בחרתי לצבוע את הרגעים המתוקים בצבעים של שמחה, כאלו שעושים כיף בלב .פטיפור וניל ועוגיית שקדים היום בתיק האוכל שלנו וערבוביה של צבעים של שמחה. 




פטיפור וניל ועוגיית שקדים בציפוי גלאסז'מצרכים לעוגיית השקדים:כוס וחצי קמחקורט מלחחצי כוס סוכר100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות4 כפות קמח שקדים1 ביצה + 1 חלמוןאופן ההכנה:במעבד מזון מעבדים את כל מרכיבי  הבצק בפולסים , מגבשים לבצק אחיד על  משטח מקומח ועוטפים בניילון נצמד.מעבירים לקירור של 20 דקות.מרדדים על משטח מקומח או על נייר אפייה וקורצים את העוגיות שיהיו הבסיס של הפטיפור.אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 , 10 דקות. מחלצים לאחר צינון מוחלט. מצרכים למוס הווניל:כפית וחצי ג'לטיןכף וחצי מים250 מ"ל שמנת מתוקה200 גרם שוקולד לבןחצי כפית מחית וניל3 כפות אבקת סוכר.100 גרם גבינת שמנת.אופן ההכנה:ממיסים את הג'לטין במים עד לגיבוש.ממיסים א השוקולד הלבן עם 5 כפות שמנת מתוקה .מחממים את הג'לטין שתגבש כ- 20 שניות במיקרוגל.מקציפים את השמנת המתוקה עם השוקולד המומס, מחית הווניל, אבקת הסוכר וגבינת השמנת.מעבירים לשקית זילוף וממלאים תבנית שקעים מסיליקון בצורה הרצוייה.מעבירים להקפאה לפחות לחמש שעות.מכינים בינתיים את הגלאסאז'.מצרכים לגלאסז'. ( מתכון לגלאסז' ע"פ מתכון של  הקונדיטורית יאנינה מירסקי- בלוך)




גלאסז' לבן ( את שאר הגוונים מערבבים לאחר הכנת הגלאסז')
10 גרם ג'לטין
50 גרם מים
75 גרם מים
150 גרם סוכר
150 גרם סירופ גלוקוזה 
150 גרם שוקולד לבן
100 גרם חלב מרוכז
צבע מאכל לבן
משרים את הג'לטין במים. מביאים את המים, הסוכר והגלוקוזה לרתיחה.
שופכים את התערובת החמה על השוקולד, מוסיפים את הג'לטין וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים החלב המרוכז ואת הצבע מאכל. מעבדים שוב עד לקבלת מרקם חלק. 
מקררים ל35 מעלות.
מחלקים את הגלאסז' ומערבבים חלקים ממנו בעזרת צבעי מאכל מג'ל בצבעים הרצויים.




אחרי שהמחית קפאה לגמרי מחלצים בזהירות ומניחים על רשת ושופכים מעל את הגלסאז'.
מחלצים בזהירות ומניחים על העוגייה.
מאחסנים במקפיא עד להגשה.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא