דילוג לתוכן הראשי

עוגת גבינה קרה ואוכמניות

יש בה משהו קסום בעוגת גבינה.
יש בה טוהר שאין באף אחת אחרת, יש בה חגיגיות שאיתה היא נולדת.
היא תמיד תראה מפוארת ותמיד תוציא קריאות התפעלות והיא תמיד תמיד תחכה רק במקרר.
עוגת הגבינה שלנו לשבועות הזה היא קרה, היא רכה, היא מתוקה והיא כל מה שרצינו .
עוגת גבינה קרה עם קונפיטורת אוכמניות בתיק האוכל שלנו ואני עם כפית שמחכה לסיום הצילום ולביס.






עוגת גבינה קרה ואוכמניות.
מצרכים: לעוגה בקוטר 24-26
אביזרים: תבנית קפיצית בקוטר 24 או תבנית סיליקון
לקלתית:
1 חבילת בישקוטי
כוס חלב
רבע כוס מים חמים
לציפוי:
350 גרם קונפיטורת אוכמניות.

למלית הגבינה:
1 שקית ג'לטין 14 גרם
1 מיכל שמנת להקצפה
200 גרם שמנת חמוצה
1 שקית אינסטנט פודינג
500 גרם ריקוטה
חצי כוס אבקת סוכר
5 כפות מים

הוראות הכנה:
במקרה ומשתמשים בתבנית קפיצית הקלתית תהיה בהתחלה ואם בתבנית סיליקון אז הקלתית מורכבת בסוף על המלית.
מערבבים חלב עם מים וטובלים את הבישקוטי- שלב אחרון אם משתמשים בתבנית סיליקון.
מערבבים את הג'לטין עם 5 כפות מים ומחכים 5 דקות, לאחר 5 דקות מחממים כ- 30 שניות במיקרוגל.
מקציפים שמנת להקצפה עם 1 פודינג וניל וריקוטה לקרם יציב. 
מוסיפים את השמנת החמוצה, אבקת הסוכר  והג'לטין הנוזלי (לאחר החימום) וממשיכים להקציף.
מעבירים את מחצית מהמלית לתבנית. 
מפזרים בעזרת כפית, 6 כפיות קונפיטורה על המלית ומכסים בעוד מלית.
מכניסים למקפיא לפחות לשלוש שעות.
לאחר 3 שעות מוציאים מהמקפיא.
מערבבים את הקונפיטורה עם 2 כפות מים רותחים עד להתרככות ומקשטים מלמעלה.
שומרים בקירור עד להגשה.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא