דילוג לתוכן הראשי

בריוש פסטו


יש משהו בריח של אפייה בייתית שלא משתווה לשום ריח בעולם.
זהו הריח היחיד שקורא לאנשים להיכנס מבחוץ ולהרגיש ישר בבית.
בתקופה בה טיילתי בארצות זרות, איכשהו ריח של מאפיות תמיד גרם לי להרגיש יותר בבית, פחות זר ויותר מוכר.
יש רגעים שתמיד יזכירו תקופות של פעם, של תמימות, של רקימת חלומות של נסיעות רחוקות בגשם לצפת , של קיץ חם בתל אביב , יש זיכרונות שנשארים לתמיד ממש כמו אותו זיכרון של ריח חמים שיוצא מהתנור, ריח של בריוש ממולא פסטו ריחני שממלא את הבית בזיכרונות חדשים




בריוש פסטו
מצרכים לבצק:
3.5 כוסות של קמח לבן
2 כפות סוכר לבן
2 ביצים
200 גרם חמאה רכה- חתוכה לקוביות
כף וחצי שמרים יבשים
חצי כף מלח
כוס חלב פושר
מצרכים לפסטו:

100 גרם פקורינו טחונה
צרור בזיליקום טרי
חצי צרור של כוסברה טרייה
2 שיני שום
רבע כוס שמן זית
כפית מלח
כף סילאן
רבע כוס שקדים\ אגוזים
לציפוי:

ביצה טרופה עם כף חלב +4 כפות פקורינו מגוררת






ההכנה:
1. בקערה  עם וו לישה מניחים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים עם כף.
2. יוצרים גומה בקמח ומניחים בתוכה את הביצים, המלח והחלב הפושר
3. מתחילים ללוש ותוך כדי מוסיפים את החמאה בהדרגה.
4. ממשיכי ללוש עד לבצק אחיד.
5. עוטפים את הבצק בקערה מכוסה ניילון ומכניסים להתפחה בקירור, כ- 6 שעות.
6. טוחנים יחד מרכיבי הפסטו לממרח .
7. על משטח מקומח לשים שוב את הבצק ומחלקים לשני חלקים.
8. מרדדים כל חלק לעלה בעובי של 1 ס"מ .
9. מורחים מחצית מהפסטו על כל עלה ומגלגלים לרולדה מהודקת.
חותכים את הרולד ה לפרוסות בעובי של 3-5 ס"מ
10. מניחים את החתיכות בתבנית שקעים רצוי מסיליקון ומצפים בביצה טרופה

11. מתפיחים שוב כחצי שעה ואופים בחום של 170 מעלות כ- 30 דקות.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא