זה סופלה השוקולד שלי לגרם למישהו פעם בבוקר לצרוח מאושר
זה הקוסקוס של אמא שגורם לאנשים להתיישב עם חיוך
זה הלימון הכבוש שלי שגרם למישהו להוציא קולות עונג תוך כדי נפנוף בידיים.
זה עוגות הפיסטוק שלי שגורמות לו לרוץ לתנור.
זה ברולה הפטריות של שף יוסי שטרית שגרם לי להתאהב במנה מהביס הראשון.
כל אדם שאוהב לבשל יגיד תמיד שאחת ההנאות הגדולות בחייו של בשלן הוא הרגע בו מישהו טועם את המנה שלו ואז מתלהב, או משמיע קולות של עונג.
הטעם הנכון, השילוב הנכון, מתוק ומלוח שמתערבבים יחד למערבולת של טעמים.
ביס ראשון שעדיין לא מובן וגורר אחריו ביס שני ואז כבר מבינים אתם לגמרי שם, באותה נקודה טעימה שכ"כ חיפשתם.
לכבוד חג השבועות, חג הביכורים, חג הגבינות, חג השדות, החלטנו לפנק במנה בהשראת השף יוסי שטרית.
מנה של ברולה פטריות, עליה הרכבנו גרסא משלנו לשדה הביכורים שלנו שכלל שדה של פטריות שונות ו, גבינות חריפות וגבינות מיושנות ביין אדום, ככה החלטנו לחגוג בתיק האוכל שלנו, חג שמח.
לחלק א' של המתכון: ( חלק א' של המתכון הוא של שף יוסי שטרית )
מרכיבים לחמש מנות אישיות :
250 מ"ל שמנת מתוקה
100 מ"ל חלב
כפית מלח
כף סוכר
חצי כוס פטריות פורצי'ני יבשות
2 חלמונים
ההכנה:
מרתיחים שמנת, סוכר, חלב ומלח יחד עם הפורצ'יני, לאחר רתיחה מסירים מהאש.
בקערה נפרדת טורפים את החלמונים
מניחים את קערת החלמונים בקערה ושופכים מעט מתערובת החלב והשמנת אל החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת כדי לעשות השוואת טמפרטורות.
מעבירים לכלים אישיים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 100 מעלות ל- 30 דקות עד שהתערובת מתייצבת, אך עדיים רוטטת.
מרכיבים לחלק ב' של המתכון: הרכבת המנה
אביזר: ברנר
פטריות טריות מכל סוג שאוהבים לקישוט המנה קטנות ככול האפשר
3 כפות אבקת סוכר
200 גרם גבינות קשות משני סוגים לפחות חתוכות לפרוסות קטנות ודקות
אנחנו השתמשנו בגבינות של משק יעקבס:
100 גרם גבינת מנצ'גו
100 גרם גבינת עיזים ביין .
ספריי שמן
הכנת חלק ב':
מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה פטריות שלמות\ פרוסות ומרססים במעט תרסיס שמן.
אופים כ- 20 דקות בתנור בחום של 180 מעלות עד לייבוש הפטריות וצריבה שלהן.
לאחר אפיית הברולה מפזרים מעט אבקת סוכר מעל כל מנה ומשחימים כל מנה בעזרת ברנר
למי שאין ברנר ניתן להכניס לתנור לשבע דקות לחום של 220 מעלות עד להשחמה.
מקשטים כל מנה בפטריות ופרוסות גבינה שונות.