פעם אמרו לי שכל חלל ריק צריך למלא, למלא כדי שלא נרגיש חסרון ותמיד תגיע השאלה, האם מלאנו בדבר הנכון?
יש אנשים שממלאים את הנפש, כאלו שיודעים מתי להגיע, כאלו שיודעים מה חסר לאותה ציפור הנפש.
ויש אנשים שנכנסים לחדר מלא באנשים וממלאים אותו בשנייה באור ושמחה ורק אז שמים לב כמה החדר היה ריק עד אותו הרגע, רק אז שמים לב כמה טוב שהם שם.
אותם אנשים לא מודעים בכלל לכח שיש להם, לאותו חום ואור שהם מפיצים כשהם נכנסים אל החדר ואל הלב, ולפעמים אנחנו מבינים שהם חסרים לנו רק כשהם כבר לא שם, רק כשהם קמים והולכים ופתאום אנחנו רואים כמה ריק נשאר אחריהם.
חלל ריק צריך למלא ותמיד בדבר הנכון!
גלילים זהובים של בצע עלים מלאים בקרם ריקוטה והרבה אהבה בתיק האוכל שלנו.
גלילי "קרמשניט" עם שוקולד ממולאים בקרם ריקוטה 12-15( יחידות)
אביזרים נדרשים:
12 גלילים באורך של כ- 12 סמ ממקל מטאטא חתוך או ממתכת
סכין חדה או גלגלת פיצה
נייר כסף
מצרכים:
נייר אפייה
חצי חבילת בצק עלים ע"ב חמאה לכמות של כ- 12-15 יחידות
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן קנולה
6 כפות אבקת סוכר
500 גרם ריקוטה
1 מיכל קטן של שמנת מתוקה- 250 מ"ל
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה טרופה להברשה
להגשה:
אבקת סוכר
חצי כוס אגוזי לוז מסוכרים קצוצים לקישוט- לא חובה
ההכנה:
עוטפים את גלילי העץ בנייר כסף
פורסים את בצק העלים ובעזרת גלגלת חותכים רצועות בעובי של ס"מ 1 לרוחבו של העלה.
מלפפים את רצועת הבצק סביב הגליל ומניחים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ואופים את הגלילים בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות עד שהם זהובים.
מוציאים לצינון.
מקציפים בקערה את השמנת המתוקה עם תמצית הוניל ואבקת הסוכר, לאחר שהקצפת מתייצבת מקציפים לתוכה את הריקוטה.
ממיסים בפולסים של 30 שניות את השוקולד המריר עם שמן הקנולה ( השמן ייתן קרנצ'יות לשוקולד).
לאחר צינון הגלילים מחלצים אותם בזהירות וטובלים את קצוות הגלילים בשוקולד המומס, מניחים על נייר אפייה לצינון.
מעבירים את הקרם לשקית זילוף וממלאים את הגלילים.
מגישים עם אבקת סוכר מעל ואגוזי לוז לקישוט בצדדים