דילוג לתוכן הראשי

רוגלך עם בצק וניל וקקאו‎

 כתמים, יש כתמים שהופיעו כי לא נזהרנו ויש כתמים שיצרנו אנחנו, לפעמים במקרה ולפעמים בכוונה נוצרו כתמים כדי לבדל אותנו מאחרים, יצרנו כתמים כדי שיישארו כדי שיזכירו לנו משהו, כדי שנזכור שבחיים לא הכל הוא שחור או לבן ולפעמים שני צדדים יכולים להתחבר לאחד ולפעמים אותו חיבור, אותו ערבוב, אותם כתמים שיצרנו  יוצרים את השוני, יוצרים את המיוחד יוצרים את הרגע בו שני צדדים שונים הופכים לדבר הנכון, יחד כי אין דרך אחרת.
רוגלך בשני צבעים מעורבבים מבולגנים להם בתבנית, בתוך כל אחד שוקולד שרק מחכה לפרוץ מהם  וחורף מושלג בחלון.




 רוגלך עם בצק וניל וקקאו

לבצק:
1 כוס חלב פושר
200 גרם חמאה 
1 ביצה גדולה
3.5 כוסות קמח ( ניתן להוסיף עוד  כחצי כוס במקרה הצורך)
רבע כוס סוכר

כף וחצי שמרים יבשים
כפית תמצית וניל
1 שקית סוכר וניל

לבצק הקקאו: 3 כפות קקאו מומסות בשלוש כפות מים פושרים 2-3 כפות קמח אם יש צורך
למלית:

ממרח אגוזי לוז ושוקולד
לציפוי: ביצה להברשה
רבע כוס סירופ מייפל מהול ב- 3 כפות מים רותחים ולערבב טוב.

 ההכנה:

מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר, טורפים בקערה נפרדת את הביצה, החמאה המרוככת, החלב, הווניל סוכר הווניל ומניחים בתוך הגומה, לשים היטב את הבצק  ומוציאים כרבע ממנו לקערה נפרדת. את הבצק הנותר מניחים להתפחה במקרר בקערה מכוסה בשקית ניילון.
את הרבע מערבבים אם התוספות של בצק הקקאו לשים היטב ומניחים בקערה מכוסה בשקית ניילון ומניחים במקרר ל- 4 שעות לפחות ( ניתן להכין את הבצק בלילה כדי שיתפח במקרר).
לאחר ההתפחה לשים חוצים את בצק הקקאו ומגלגלים כל חלק ממנו לרצועות דקות , מרדדים על משטח מקומח את הבצק הבהיר ועליו מניחים רצועות של בצק קקאו בצורה של ספירלה  על כל גב הבצק הבהיר, מרדדים את רצועות הבצק הכהה- הספירלות על הבצק הבהיר על מנת ליצור בצק אחיד והופכים בזהירות כך שאלינו מופנה הבצק  הבהיר
חותכים את הבצק לצורת משולשים, מניחים בחלקו הרחב ממרח שוקולד ולוז ומגלגלים כל משולש לרוגלך מהחלק הרחב לחלק השפיצי ומניחים בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה ומתפיחים עשרים דקות, אופים בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות בין 20-30 דקות עד שהם משחימים, מוציאים מהתנור ובעודם חמים מברישים בסירופ המייפל המהול במים.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא