דילוג לתוכן הראשי

מרק מיסו ודים סאם



אושר מורכב ממלא חלקים קטנים, אושר מורכב מכמה חלקים שיוצרים פאזל אחד צבעוני והרמוני.
וכמו בפאזל מושלם ככל שהחלקים בו קטנים, כך קשה יותר להרכיב אותו, כך קשה יותר להבין איפה להניח את החלק הנכון, מה הולך עם מה ומה יצור את התמונה המושלמת.
רגעים קטנים של אושר צריך לשמור כדי שלא ייעלמו, כדי שלא יתמוססו, כדי שלא יהפכו לזיכרון רחוק.
רוחות חזקות של סוף סתיו בחוץ וקערית של מרק שמורכב מחלקים חלקים בגדלים וצבעים שונים, חלקים שיוצרים אחד שלם, יוצרים את הקערית המושלמת מרק ובתוכו כיסוני דים סאם קטנים, נגיעות קטנות בלב שמשלימות תמונת פאזל מושלמת.



מרק מיסו ודים סאם-  גרסת תיק אוכל 
למרק:

1 כרישה פרוסה לטבעות
3 כפות משחת מיסו
2 כפות אצות וואקמה מיובשות
1 בצל ירוק קצוץ
חופן נבטים
3 כוסות של עלי תרד 
כוס פטריות שיטאקי מיובשות לאחר שהושרו במים רותחים- ניתן להשתמש בפטריות טריות במקום
רבע כפית ג'ינג'ר מגורר
רבע כפית פלפל צ'ילי יבש גרוס
4 כוסות מים
מעט מלח

לצילחות המנה : צנוניות פרוסות, פלפל צ'ילי אדום פרוס מעט כוסברה קצוצה- רצוי לא חובה


לכיסונים:
לבצק דים סאם כ- 25 יחידות, ( המתכון לבצק מתוך ספר הבישול "המטבח הסיני"
2 כוסות קמח לבן
1/2 כוס מים חמימים
1/4 כוס מים מהברז
2 כפיות שמן קנולה
1 כפית  מחוקה מלח.

למלית
250 גרם בשר עוף טחון
3 בצלים ירוקים קצוצים,
4 פטריות טריות קצוצות דק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
1 כף סויה
1/2 כפית ג'ינג'ר
1 כף שמן קנולה, או שמן שומשום
הכנת המלית: מערבבים היטב את כל חומרי המלית יחד

מניחים את הקמח בקערה, מוסיפים את המים, בוחשים היטב, מוציאים מהקערה למשטח עבודה מקומח וממשיכים ללוש, מניחים בקירה מכוסה בניילון כ- 20 דקות לפני תחילת העבודה.
הכנת הכיסונים:
מרדדים את הבצק הכי דק שאפשר ובעזרת חותכן עגול או כוס קורצים עיגולים מהבצק, מניחים במרכז העיגול ככפית מהמלית וסוגרים אותה בכיווצים לצורת שקיק קטן, מניחים על משטח מקומח.

להכנת המרק:
מניחים בסיר גדול את משחת המיסו , הפלפל, הג'ינג'ר ומעט מלח עם הכרישה ו-3  כפות מים , מערבבים מעט עד לפתיחת טעמים ומוסיפים את שאר המים מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים את האצות והפטריות , מבשלים כ- 10 דקות ומוסיפים את הכיסונים ל- 10 דקות נוספות.
מכבים את האש ואז מכניסים את עלי התרד הבצל הירוק למרק לחליטה קצרה בלבד.
להגשת המרק מסדרים בקערית את הכיסונים, התרד והפטריות מוסיפים נוזל מרק עם שאר המרכיבים, מפזרים מעל נבטים פלפל וצנוניות.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא