דילוג לתוכן הראשי

לזנייה טבעונית מוקרמת


הכל מתחיל ונגמר בדברים הקטנים, החיוכים הקטנים, ההומור הציני, השעות הארוכות, הבלגאן שאחרי, הקפה החזק, התכנונים, המנות שכ"כ אוהבים, הרגעים של סוף יום שאנחנו מכירים, הקצוות השרופים של כל מאפה, אותן קצוות שתמיד רבים עליהן ומגיעים לתבנית ישר עם כף.
הכל מתחיל ונגמר בדברים הקטנים אלו שאף פעם לא שוכחים.
 בידיעה שהלזניה שתיכף תצא מהתנור תגרום תמיד לאותו חיוך שיגיע עם הביס הראשון.
בית שמגיש לזנייה הוא בית שמח, בית שמח ולזנייה מוקרמת עם קישואים ובטטות אצלנו בתיק האוכל השבוע.
והפעם בגרסא טבעונית.






לזניה טבעונית מוקרמת

מרכיבים:
תבנית בינונית רצוי מלבנית
חבילת עלי לזנייה מוכנים ללא צורך בבישול מוקדם
2 בטטות פרוסות דק  לאורכן במנדולינה אפויות 15 דקות על נייר אפייה עם מעט שמן ומלח
3 קישואים בינוניים פרוסים דק לאורכם רצוי במנדולינה אפויים 15 דקות על נייר אפייה עם מעט שמן ומלח
כפית מלח, פלפל שחור גרוס
 בצל סגול קצוץ
3 כפות בזיליקום קצוץ
3 שיני שום כתושות
200 גרם בוטני קשיו טחונים עם שן שום וחצי כוס מים

מצרכים לרוטב הבשמל:
50 גרם שמן קוקוס
1/2 כוס קמח
1/2 ליטר חלב סויה תנובה
1/4 כפית אגוז מוסקט
חצי כפית מלח
ההכנה:
בקערה מערבבים את ממרח הקשיו עם הבזיליקום, הבצל הקצוץ המלח והפלפל.
לאחר שרוטב הבשמל מוכן מאחדים בתנועת ערבוב עם ממרח הקשיו.


 להכנת הבשמל
ממיסים בסיר את השמן הקוקוס , המלח ואגוז המוסקט, מוסיפים את הקמח עד שהוא מקבל גוון אגוזי, מוסיפים בהדרגה את חלב הסויה ומערבבים כל הזמן עד שהמסה הופכת סמיכה ואז מסירים מהאש.

משמנים קלות את התבנית ומרפדים בשכבה אחת של  קישואים, מניחים מעל עלי לזנייה עליהם מורחים מתערובת הבשמל והקשיו ואז מסדרים עלי בטטה, חוזרים על הפעולה בשנית כך שקרם הבשמל והקשיו סוגר את השכבה העליונה 
מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 180 מעלות כ- חצי שעה, לאחר מכן מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ- 10 דקות עד להשחמה. 


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול