דילוג לתוכן הראשי

בבקה טבעונית במלית קקאו וקינמון





בבקה טבעונית במלית קקאו וקינמון

כמה כיף זה להיכנס לבית בו ריח עוגות שמרים יוצא מהתנור ומפזר חמימות של בית.
כמה מושלם הוא הרגע בו עוגת שמרים חמה יוצאת מהתנור ונפרסת כשהיא חמה כי אין סבלנות לחכות, הרגע בו השוקולד מציץ מכל הקיפולים וקצה הלשון נשרף  קלות, כמה קסם יש בעוגה אחת פשוטה שמחזירה אותנו לזיכרונות ילדות שמחה, להר של חברים שנמצאים אצלך בבית יושבים על השטיח ואוכלים עוגה חמה.
כמה כיף זה לסגור את היום כשהעוגה ניצבת על התנור חמה ושחומה ואור שמש של סוף היום נח עליה בצורה מושלמת כל כך שנדמה והיא כאילו מחייכת.
בבקה חמה בתיק האוכל שלנו עם מלית קקאו נוסטלגית והיא אפילו טבעונית .


לבצק:
3.5 כוסות קמח לבן
כף שמרים יבשים
4\3 כוס סוכר
כפית וניל
150 גרם שמן קוקוס או תחליף לחמאה
כוס  + חצי חלב שקדים תנובה  פושר

למלית
1 כוס סוכר +3 כפות קקאו +כפית קינמון מעורבבים יחד
100 גרם שמן קוקוס או חצי כוס שמן קנולה להברשה




ההכנה:
בקערה מערבבים קמח, סוכר ושמרים יוצרים גומה ומכניסים לתוכה את הווניל, 100 גרם שמן קוקוס וכוס אחת של חלב שקדים פושר, מתחילים ללוש ומוסיפים עד כחצי כוס נוספת של חלב שקדים פושר לפי הצורך, אמור להתקבל בצק רך.
מקמחים משטח עבודה מעבירים את הבצק אליו (ניתן לעשות את כל הפעולה על נייר אפייה) משטחים אותו מעט בעזרת מערוך ומורחים על כל העלה את 50 גרם שמן הקוקוס שנותר, מקפלים את שתי קצוות העלה למרכז ואז מקפלים שוב לחצי, מעבירים לשקית ניילון ומתפיחים לילה במקרר .
בבוקר למחרת מקמחים היטב משטח , מחלקים את הבצק לחצי וכל חצי בצק מרדדים לעלה דק.
מברישים כל עלה בנדיבות בשמן קוקוס, או שמן קנולה ומפזרים מעל מתערובת הסוכר-קקאו – קינמון.
מגלגלים כל עלה לרולדה מהודקת ואז כורכים את שתי הרולדות אחת בשנייה- בעצם קולעים צמה משני חלקים.
מניחים בתבנית קוגלהוף משומנת היטב ומשמנים בזהירות את העוגה בחלקה העליון.
 משאירים להתפחה בטמפ' החדר כחצי שעה.
אופים החום של 180 מעלות עד 40 דקות – העוגה אמורה לצאת שחומה וקריספית מעל.





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול